Xena

Xena
Narttu (steriloitu), arviolta 5-vuotias
Kaipaatko elämääsi kuuliasta ja luotettavaa ystävää? Nyt olisi sellainen tarjolla – ystävällinen Xena-tyttö etsii itselleen rakastavaa kotia.
Romanialainen eläinsuojelija pelasti Xenan pahamaineiselta koirien tappotarhalta, jossa satoja koiria odottaa vääjäämättä surullinen lopetus, mikäli kukaan ei niitä pelasta muutaman viikon sisällä. Xena oli aliravittu ja selkeästi sen hyvinvointi oli laiminlyöty. Xena on nyt turvassa pienemmällä koirasuojalla, jossa sillä on mahdollisuus saada uusi alku elämälleen.
Xena on hyvin lempeä ja ihmisrakas. Se pitää kovasti eläinsuojelija Ceran lapsista. Muiden koirien kanssa se tulee hyvin toimeen eikä ole osoittanut minkäänlaista aggressiota toisia tarhan asukkeja kohtaan. Xena osaa kulkea hihnassa.
Vaikka Xenan rotuperimästä ei ole minkäänlaista varmuutta, se on ulkonäöstään päätellen jonkilainen rottwailer-mix. Xenalla on nyt ikää noin 5-vuotta ja se painaa 22 kiloa. Se on jämäkkärakenteinen keskikokoinen koira.
Xenalle etsitään vakaata kotia, jossa se saa aikaa ja rakkautta omilta ihmisiltään. Xena voi olla perheen ainoa koira mutta se luultavasti sopeutuu hyvin myös kotiin, jossa sillä on ystävällisiä eläintovereita seuranaan. Xena on aktiivinen ja älykäs koira, joka tulee tarvitsemaan aktivointia ja liikuntaa.
Adoptoijan tulee huomioida, että Xenan elämässä on viime aikoina tapahtunut isoja muutoksia. Alkuun Xena saattaa olla stressaantunut ja sen käytös voi poiketa aiemmasta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Xenalle aikaa totutella uuteen kotiinsa omassa tahdissaan.
Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista koiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Xenasta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.