Patu

Patu
n. 1-vuotias (arvioitu syntymäaika 10/2021)
Kastroitu uros
keskikokoinen, 20kg
Patu on yksi neljän uroksen pentueesta, jonka romanialainen eläinsuojelija pelasti pienenä pentuna koirasuojalleen turvaan. Patu matkasi Romaniasta Suomeen omaan kotiinsa maaliskuussa 2022. Nyt Patulle etsitään uutta kotia kotihoidosta käsin.
Patu on sympaattinen, energinen touhottaja, joka rakastaa jokaista vastaantulevaa ihmistä. Patu ottaa rapsuja vastaan jokaiselta ja heittää selälleen maharapsujen toivossa. Se on heti valmis leikkiin ja virtaa sillä riittää vaikka ja kuinka. Se on todella nopea oppimaan ja erittäin fiksu, ja se tarvitseekin paljon tekemistä päiväänsä.
Oikeassa ympäristössä Patu on lunki ja hauska kaveri, joka seuraa ihmisen touhuja ja on aina mukana auttamassa. Se tykkää pitkistä metsäretkistä ja polkupyörän edessä juoksemisesta. Se rakastaa leikittää toisia koiria, ja vaikka sillä on hieman itsehillinnässään haasteita, se on kotihoitopaikassa alkanut pikkuhiljaa oppia, koska muut koirat tarvitsee myös jättää rauhaan.
Hoitotoimenpiteet sujuvat helposti rapsuttelujen lomassa. Patulle onkin tullut tärkeäksi iltahemmottelut, jolloin Patun turkkia harjataan ja sen kynsiä lyhennetään. Se tulee oikein halaamaan lattialla istuvaa ihmistä ja heittää jalkojen väliin selälleen saadakseen parhaita maharapsuja.
Patulla on kuitenkin myös haasteensa: loputon energia ja ihmisrakkaus tuovat mukanaan eroahdistusta, joka ilmenee huutona ja paikkojen tuhoamisena. Patu tarvitseekin siis hyvää, johdonmukaista treeniä eroahdistuksen hallinnassa pitämiseen, sekä omistajan mielenrauhan varmistamiseksi tilan yksinolojen viettämiseen, missä uudelleenjärjestäminen ei haittaa.
Edellisessä kodissa Patulla ilmeni perheen lapsen näykkimistä. Tarkat tilanteet eivät tulleet selväksi, mutta todennäköistä on, että lapsen energinen liikehdintä kiihdyttäisi Patua. Patu on näykkinyt kotihoitajaa vain kahtena ensimmäisenä päivänä oltuaan kovassa stressissä, ja kun tilanteet kodinvaihdon yhteydessä olivat sille liian vaikeita. Patu tuntuu olevan reaktiivisimmillaan väsyneenä ja nälkäisenä – varsinkin vastaheränneenä, jos sitä yritetään saada esim. sängyltä alas. Se tuntuu myös puolustavan herkästi nukkumapaikkaansa.
Ennakoitava elämänrytmi, riittävä tekeminen sekä hyvät rutiinit ja johdonmukaisuus tuntuvat olevan resepti Patun onneen. Sen kanssa on myös harjoiteltu temppuja, joiden avulla arjenhallinta helpottuu: Patu osaa pyydettäessä mennä lepäämään omalle paikalleen, tulla alas sängyltä ja käsikosketuksella sitä on helppo tarvittaessa ohjailla.
Patu on aikaisemmin asunut kaupungissa, ja sen kanssa on kotihoitajan kanssa käyty keskustakävelyllä ja kaupunkivierailulla, joten se saattaisi pärjätä kaupunkiympäristössäkin – eroahdistus huomioonottaen. Patu on tavannut kissoja ja suhtautunut niihin varovaisen uteliaasti, joten se saattaisi sopia kissakotiinkin. Patu on tullut toimeen kaikkien koirien kanssa, joskin se herkästi uhittelee uroskoirille. Helpoin yhteiselo onnistuisi narttukoiran kanssa.
Patun omistajalta vaaditaan koirakokemusta ja sitoutumista eroahdistuksen hoitamiseen sekä arkitaitojen ylläpitoon. Patu ei ole koira helpoimmasta päästä, mutta se antaa omistajalleen todella paljon ja kaiken täysillä. Se on murrosikäinen uros, joka vaatii omistajaltaan ymmärrystä ja tukea. Patusta voisi saada erinomaisen harrastuskoiran tai ainakin hyvin aktiivisen lenkkikaverin.
Patu on tällä hetkellä kotihoidossa Etelä-Savossa ja sen kuulumisia voi seurata Facebookista: Rapatassujen tarinoita
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Patusta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.