Daniela Stoica

Yhteistyökumppanimme Daniela Stoica on pitkän linjan rescueaktiivi. Daniela ylläpitää Bukarestissa GIA-koirasuojaa, jolla asuu noin 50 koiraa. Osalle koirista tarha on loppuelämän koti vanhan iän, terveyden tai aran luonteen vuoksi. Näille asukeille tarhasta on pyritty tekemään mahdollisimman kotoisa ja turvallinen paikka elää.

Adoptiokelpoisille koirille koirasuoja tarjoaa mahdollisuuden oman kodin löytymiseen. Jokainen adoptoitu koira antaa sijaa uudelle kodittomalle. Tarhatyöntekijä Bebe asuu koirasuojalla, joten tarhalla on aina turvallinen ihminen paikalla huolehtimassa. Danielalla on myös erillinen kissala, joka on turvapaikka noin 20 katukissalle. Daniela on jo vuosien ajan kiertänyt koiralaumojen asuttamia tehdaspihoja ja teollisuusalueita, niin Bukarestissa kuin sen ulkopuolella. Hän huolehtii koirien ruokinnasta sekä lääkityksestä.

Daniela järjestää myös koiralaumojen narttujen sterilointeja, joiden avulla koirapopulaatioiden hillitöntä leviämistä saadaan kuriin.

Magda Radu

Yhteistyökumppanimme Magda Radu on eläinsuojelija, joka tekee uutterasti töitä katueläinongelman ratkaisemiseksi Romaniassa. Magda on koulutukseltaan juristi ja pian myös koulutettu eläinlääkäri. Magda ylläpitää Giurgiun kaupungissa MAP-koirasuojaa, jonka hän toivoo olevan vain väliaikainen adoptiokeskus, jossa koirista huolehditaan kodin löytymiseen asti.

Pyrkimyksenä on löytää koti jokaiselle adoptiokelpoiselle eläimelle. Tarhalla on tilaa noin sadalle koiralle. Kotonaan Magdalla on pelastettuja kissoja, joita hän hoitaa kuntoon ja etsii mahdollisuuksien mukaan niille koteja. Adoptiot ovat vain yksi osa rescue-työtä.

Ilman sterilointeja kodittomien eläinten kierrettä ei saada katkaistua. Magda on organisoinut sterilointeja jo vuosien ajan ja hänen ansiostaan tuhansia koiria ja kissoja on leikattu. Magdalla on käytössään myös mobiiliklinikka, joka mahdollistaa steriloinnit maaseutujen vähävaraisissa pikkukylissä. Tämä on kestävää eläinsuojelutyötä, jota yhdistyksemme haluaa olla tukemassa.

Christiana Vlaicu

Cristiana ja miehensä Sile ovat jo pidemmän aikaa ruokkineet ja auttaneet koiria Oltenitan ympäristössä. He ovat rakentaneet pieniä suojapaikkoja emoille ja pennuille pitkin suojaisia metsiä. Cristianalla oli omistuksissaan pieni maa-alue 10 km päässä kaupungista ja haaveena rakentaa sinne suojakoti kodittomille koirille.  Tarhan rakentaminen aloitettiin ennen Onnentassut ry. perustamista huutokauppatulojen avulla ja näin saatiin Cristianan ja Silen  unelmasta totta.  Sile on alusta alkaen rakentanut tarhaa omin käsin  ja monesti aivan alkeellisin työvälinein, työtunteja laskematta.  Tarhan rakentaminen jatkuu ja koko ajan Cristiana ja Sile tekevät uusia suojia varojen mukaan.

Tarhalla on tällä hetkellä lähes 60 koiraa ja lisäksi Cristiana ja Sile ruokkivat pelto – ja  metsäkoiria sekä  Cristiana käy myös kunnallisella tarhalla tarkastamassa tilannetta.

Onnentassut ry. auttaa  tarhan koiria ruoka-hankinnoissa, lääkekustannuksissa, rokotuksissa ja loishäädöissä, sekä koirien steriloinneissa. Kaikki tarhalla olevat koirat steriloidaan heti niiden tarhalle tullessa ja myös pennut kun se iän puolesta on mahdollista.