Loading...
Yhteistyötarhat2019-06-18T18:42:09+03:00

Cristiana Vlaicu

Oltenita, Romania

Cristiana ja miehensä Sile olivat jo pidemmän aikaa ruokkineet ja auttaneet koiria Oltenitan ympäristössä. He rakensivat pieniä suojapaikkoja emoille ja pennuille pitkin suojaisia metsiä. Cristianalla oli omistuksissaan pieni maa-alue 10 km päässä kaupungista ja haaveena rakentaa sinne suojakoti kodittomille koirille.  Tarhan rakentaminen aloitettiin ennen Onnentassut ry. perustamista huutokauppatulojen avulla ja näin saatiin Cristianan ja Silen  unelmasta totta.  Sile on alusta alkaen rakentanut tarhaa omin käsin  ja monesti aivan alkeellisin työvälinein, työtunteja laskematta.  Tarhan rakentaminen jatkuu ja koko ajan Cristiana ja Sile tekevät uusia suojia varojen mukaan. Rahoitusta olemme saaneet lahjoituksilla ja huutokauppoja pitämällä.

Tarhalla on tällä hetkellä lähes 60 koiraa ja lisäksi Cristiana ja Sile ruokkivat pelto – ja  metsäkoiria sekä  Cristiana käy myös kunnallisella tarhalla tarkastamassa tilannetta.

Cristiana ja Sile auttavat myös miltei sokeaa mummoa jonka omat lapset ovat hylänneet. Mummolla on myös pieni koira seuranaan. Monet suomalaiset ovat myös avustaneet vanhusta ja yhteistyössä hankittiin hänelle uusi kaasuliesi. Liesi toimii myös lämmön- lähteenä, koska talossa ei ole uuneja eikä sähköä.

Onnentassut ry. auttaa  tarhan koiria ruoka-hankinnoissa, lääkekustannuksissa, rokotuksissa ja loishäädöissä, sekä koirien steriloinneissa. Kaikki tarhalla olevat koirat steriloidaan heti niiden tarhalle tullessa ja myös pennut kun se iän puolesta on mahdollista.

Suunnitelmissa on myös Oltenitan alueella järjestettävä sterilointiprojekti jossa asukkaiden omat koirat ja kissat steriloidaan, sekä pelto – ja metsäkoirien sterilointeja.

Onnentassujen ensimmäinen adoptiokoira Helmi tuli Suomeen omaan kotiinsa  11.9.2018  Cristianan tarhalta.

Facebook sivu: Cristiana Vlaicu