Puju ja Jojo

Puju ja Jojo etsivät omaa yhteistä kotiaan
Puju ja Jojo saapuivat marraskuussa Suomeen kotihoitoon. Tämä rauhallinen parivaljakko hurmaa ihmisrakkaudellaan ja kyvyllään nauttia arjen pienistä iloista.
Romanialainen eläinsuojelija sai Pujun ja Jojon huostaansa iäkkään mummon sukulaisilta, jotka passittivat ennen niin rakastetut kotikoirat koirasuojalle mummon kunnon heikettyä. Pojat olivat elämänmuutoksesta kovin hämillään ja masentuivat suuresti. Koirasuojalla ne olivat ilottomia eivätkä halunneet oleskella ulkona lainkaan vaan ne vetäytyivät yhdessä sisätiloihin. Niistä huomasi, että muutto omasta kodista, rakkaan ihmisen luota vieraalle koirasuojalle, oli niille vaikea pala ymmärtää.
Matka Suomeen oli pojille alussa hämmentävä. Alussa ne olivat passiivisia ja vaan hiljaa kyhjöttivät paikallaan. Mutta päästyään kotihoitajan luo pojat nopeasti rentoutuivat, kun tarjolla oli lämmin sohva ja ihminen, jolta sai huomiota. Ihan niinkuin kotona ennen vanhaan.
Puju ja Jojo ovat molemmat aivan valmiita kotikoiria. Suloisia, kilttejä poikia, jotka haluavat olla ihmisen lähellä. Ne ovat herroja parhaassa iässä ja nuoruuden kotkotukset ovat jo takanapäin. Rauhallinen kotiarki on niille ihan parasta. Molemmat heiluttavat tyytyväisenä häntäänsä ihan vaan siitä iloista, kun ihminen katsoo heitä ja juttelee samalla hellästi. Pojista näkee hyvin, että ne ovat olleet koko elämänsä kotikoiria. Mitään pelkoja ei ole toistaiseksi hoitopaikassa ilmennyt – alun ihmetyksestä selviydyttyään ne ovat kuin olisivat aina kotihoitopaikassaan asuneetkin.
Hoitopaikassa pojat ovat ulkoilleet omakotitalon aidatulla pihalla ja niillä on aina kova kiire takaisin sisälle, kun tarpeet pihalla on tehty. Molemmat koirat ovat lähestulkoon sisäsiistejä ja pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta tekevät tarpeensa ulos. Pojat ovat selkeästi tottuneet käymään usein ulkona tarpeillaan, joten oma piha olisi heille paras ratkaisu.
Hoitopaikan muiden koirien kanssa molemmat tulevat hienosti toimeen, eivät juuri edes kiinnitä toisiin koiriin mitään huomiota. Puju on hieman reviiritietoinen levätessään ja joskus vähän jupisee, kun toinen koira tulee lähelle, mutta ei aggressiivisesti. Sanoo vain, että haluaa olla rauhassa. Mitään ongelmia hoitokodin muiden koirien kanssa ei ole ollut. Puju sietää jopa sen, että hoitokodin yli-innokas tyttökoira ryhtyy astumaan häntä.
Kun hoitokodissa on käynyt vieraita, niin kumpikaan ei ole heitä pelännyt.
Vaikka pojat ovat samasta kodista lähtöisin, ne eivät ole koko ajan toisissaan kiinni. Välillä pojat myös antavat toisilleen palautetta, esimerkiksi silloin, kun Jojo otti nojatuolin paikakseen heti hoitopaikkaan tultuaan eikä sallinut Pujun sen jälkeen vallata omaa paikkaansa. Pienellä muristelulla pojat kuitenkin selvittivät asian. Uskomme, että niin monien tekijöiden muututtua poikien elämässä, tuttu ystävä antaa turvaa. Siitä syystä pojille pyritään ensisijaisesti etsimään yhteinen koti.
Kumpikaan pojista ei toistaiseksi ole ollut perso ruualle. Hiljakseen kuitenkin nappulat ja lohipatee ovat alkaneet maistua. Jojolla ja Pujulla on molemmilla ylipainoa, joten ruokahalun löytymistä voi odotella rauhassa.
Jojo hieman haukkuu innostuessaan, kun kuulee kotihoitajan palaavan kotiin kauppareissulta mutta kumpikaan ei jää kotiin haukkumaan, kun ihminen lähtee pois.
Puju on pojista reippaampi lenkkeilijä ja kipittää remmi suorassa edellä. Jojokin lähtee lenkille oikein mielellään, mutta kulkee takana vähän rauhallisemmin. Molemmat osaavat tulla luokse käskystä.
Pujun ikäarvio on noin kuusi vuotta. Se on pienikokoinen uros (paino 8,3 kg, selän pituus 58 cm kork 30 cm).
Jojon ikäarvio on noin kahdeksan vuotta. Se on pienehkö matalarakenteinen uros, jolla on hieman liikaa painoa tällä hetkellä (paino 16,1 kg, selän pituus 78 cm, kork. 34 cm).
Kumpikin koira on kastroitu.
Molemmat pojat ovat aivan ihania, arjessa helppoja koiria. Tästä kaksikosta saa mitä rakkaimmat ja rakastavimmat perheenjäsenet. Pujulle ja Jojolle etsitään sitoutunutta ja rakastavaa kotia, joka tarjoaa niille rauhallisen kodin ja tasaiset arjen rutiinit. Nämä pojat tarvitsevat lempeyttä ja uudet asiat tulee opettaa positiivisen vahvistamisen kautta. Pikkulapsiperheen arki on tälle rauhaa rakastavalle kaksikolle liian stressaavaa mutta tulevassa perheessä voi olla koiriin tottuneita hieman varttuneempia lapsia, jotka osaavat antaa koirille niiden tarvitsemaa rauhaa.
Pujua ja Jojoa pääsee sovitusti tapaamaan niiden kotihoitopaikkaan Hämeenlinnaan adoptiohaastatteluiden jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Pujusta ja Jojosta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.