Aili

Aili
Narttu (steriloitu), arviolta 3-vuotias
Aililla ja tyttärellään Elsalla oli vielä jokin aika sitten yhteinen koti Romaniassa ja oma huolehtiva ihminen. Mutta sitten kaikki muuttui, kun koirien emäntä sairastui koronaan ja lopulta menehtyi. Naapuri otti Ailin ja Elsan huomaansa, kunnes itsekin sairastui ja menehtyi koronan seurauksena. Naapurin sukulaiset tulivat tyhjentämään asuntoa ja koirat hylättiin kadulle oman onnensa nojaan. Aili turvattomana kadulla hätääntyi ja paniikissa juoksennellen joutui auton töytäisemäksi. Aili paran polvi meni sijoiltaan ja vaati leikkaushoitoa. Onni onnettomuudessa oli, että eläinsuojelija saapui apuun. Ailin polvi operoitiin kuntoon ja nyt Aili ja Elsa ovat eläinsuojelijan koirasuojalla odottamassa mahdollisuuttaan parempaan elämään.
Aili ja Elsa ovat eläneet tähän saakka yhdessä ja ne mielellään annetaan yhteisadoptioon. Tärkeintä kuitenkin on löytää tytöille kodit, joten ne voidaan myös luovuttaa eri koteihin.
Aili on ystävällinen ja rauhallinen tyttö. Se ei tee itsestään numeroa ja on tyytyväinen kaikesta huomiosta ja hellyydenosoituksista, joita se saa osakseen. Aili on kovin lempeä ja se pitää kaikista ihmisistä. Aili on ystävällinen myös muille koirille ja on tottunut kissoihin.
Aili on matalarakenteinen ja painaa noin 17-kiloa. Sille on kertynyt ylipainoa, koska liikkuminen heti polvileikkauksen jälkeen oli vähäistä. Nyt kuitenkin liikkuminen on taas mahdollista ja tyttöä pitäisi saada hieman laihtumaan.
Ailille etsitään kotia, jossa tyttö saa kaiken kokemansa jälkeen paljon läheisyyttä ja rakkautta. Ihan pelkäksi sohvaperunaksi Ailista ei ole vaan tyttö tarvitsee myös virikkeitä ja se nauttii ulkona liikkumisesta.
Adoptoijan tulee huomioida, että tarhaelämän ja useiden Ailin elämässä tapahtuneiden muutosten jälkeen, monet asiat adoptiokodissa voivat olla sille jännittäviä. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Ailille aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn voi vaatia adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista koiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Ailista, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.