Alya

Narttu, synt. arviolta marraskuussa 2020
Cristiana löysi Alyan sisaruksineen pieninä pentuina, kun ne oli talvella hylätty metsään. Pentukolmikko sai turvapaikan Cristianan koirasuojalla, jossa ne ovat saaneet varttua toisiinsa tukeutuen.
Tämä musta kaunotar on sisaruskolmikon ainoa tyttö. Se on veljestensä tavoin aktiivinen ja leikkisä koira, joka nauttii koiralaumassa pelmuamisesta ja uteliaana seurailee tarhan elämää. Se on iloinen ja liikkuvainen tyttö, joka rakastaa velipoikiaan.
Alya on nyt noin puolivuotias ja se tullaan steriloimaan ennen Suomeen tuloa. Se on sirorakenteinen keskikokoinen koira ja tulee vielä hieman kasvamaan. Tällä hetkellä Alya painaa noin 12 kiloa (säkäkorkeus noin 40 cm, selän pituus noin 46 cm).
Alya ei tiedä koirasuojan ulkopuolisesta elämästä mitään. Autot, polkupyörät, kaupunkielämä ja vieraat ihmiset on sille täysin uutta. Alya osaa toimia koiralaumassa mutta kotikoiran elämä on sille vierasta. Omiin tuttuihin ihmisiin se luottaa mutta vieraita se ujostelee alussa. Kun Alya siraruksineen käytettiin eläinklinikalla rokotuksissa, kokemus oli niin jännittävä, että kaikilta tuli pelkopissit alleen.
Alyalle etsitään kotia, jossa on yksi tai useampi koiratoveri. Alya on viettänyt koko ikänsä tarhaoloissa eikä ole tottunut asumaan sisätiloissa. Se viihtyy paljon ulkona ja sille etsitään kotia, jossa on oma piha ja mahdollisuus liikkua paljon. Alyalla ei ole lainkaan kokemusta lapsista, eikä sitä luovuteta pikkulapsiperheeseen.
Koska kotikoiran elämään kuuluvat taidot ovat Alyalle uusia, tulevan kodin pitää varata kärsivällisyyttä nuoren koiran opettamiseen. Sisäsiisteys, hihnakävely ja muut taidot tulee opetella alusta pitäen. Alya on vielä nuori ja se varmasti oppii paljon uutta mutta tytölle tulee antaa aikaa edetä omaan tahtiinsa esim. uusiin ihmisiin tutustumisessa. Adoptoijan tulee sitoutua Alyan kasvattamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin ja ymmärtää, että monet uudet asiat etenkin kotiutumisen alkuvaiheissa voivat olla jännittäviä.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Huomaathan, että koiran käytös voi muuttua koiran olosuhteiden vaihtuessa uuteen ympäristöön. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Alyasta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Traces rekisterinumero: 2308/0521/2018.
Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituina/kastroituina.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.