Amelie

Narttu, s. arviolta maaliskuussa 2021 (6kk syyskuussa 2021)

Amelie-pentu löydettiin kesällä romanialaiselle pellolle hylättynä. Ameliella oli löydettäessä juuttunut terävä siemen silmään ja tyttö oli tuskissaan kivusta. Tulehtunutta silmää hoidettiin kaikin mahdollisin keinoin mutta se oli jo liian myöhäistä, näkökyky vasemmasta silmästä oli menetetty.

Amelie on nyt noin puolivuotias tyttö. Se asustelee Bukarestissa koirien turvakodissa. Se on luonteeltaan kiltti ja rauhallinen eikä tarhalla aiheuta hämminkiä. Se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Uusia ihmisiä kohtaan Amelie on ensin varautunut mutta luottamuksen saatuaan se nopeasti kiintyy omaan ihmiseen. Sillä on paljon rakkautta annettavana.

Amelie tulee myös hyvin toimeen kissojen kanssa.

Amelien sokeutunut silmä ei tässä vaiheessa vaadi toimenpiteitä. Amelie tullaan steriloimaan Romaniassa ennen Suomeen tuloa ja siinä yhteydessä uudelleen arvioidaan, poistetaanko silmä samassa yhteydessä. Koettelemuksistaan huolimatta Amelie pärjää arjessa ihan normaalisti, eikä toisen silmän sokeus haittaa menoa laisinkaan.

Amelie on sirorakenteinen ja painaa noin 12 kiloa. Se on vielä pentu ja saattaa vielä hieman kasvaa.

Kotikoiran elämä on Amelielle uutta ja adoptoijan tulee varautua antamaan Amelielle aikaa totutella uuteen kotiinsa omaan tahtiinsa. Adoptiokodin tulee myös varautua opettamaan Amelielle sisäsiisteyttä ja hihnakävelyä.

Amelie on vielä pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista nuoren koiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.

Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Ameliesta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.

Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.

Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.