Ami ja Sima

Amille ja Simalle etsitään uutta, yhteistä kotia, perheessä puhjenneen allergian takia.
Ami ja Sima ovat molemmat syntyneet Romaniassa. Ami on noin 3,5-vuotias tyttö, joka saapui Suomeen tammikuussa 2020. Sima puolestaan on noin 2-vuotias tyttö, joka saapui Amin perheeseen joulukuussa 2021. Tällä kaksikolla oli alkuun haasteita löytää yhteinen sävel mutta ne ovat nyt hitsautuneet niin hyvin yhteen, että niiden sopeutuminen uuteen perheeseen sujuisi varmasti kivuttomammin, jos ne saavat jatkossakin tukea ja läheisyyttä toisistaan.
Ami on pienikokoinen (säkäkorkeus n. 35 cm) alle 10-kiloinen, steriloitu narttu. Se on hyväluonteinen ja kovin ihmisrakas, joka ei säästele hellyydenosoituksiaan. Ami nauttii pitkistä lenkeistä ja vapaana juoksemisesta, ja vauhtia sillä todella riittää. Ami tulee pääsääntöisesti hyvin toisten koirien kanssa juttuun mutta ihan jokaista koirakaveria se ei hyväksy.
Amilla esiintyy haukkuherkkyyttä, erityisesti kohdatessaan uusia koiria ja joskus myös ihmisiä. Sen tulee saada rauhassa tutustua uusiin asioihin, omassa tahdissaan. Ami pitää lapsista ja rapsutuksista mutta viihtyy myös omissa oloissaan ja hakeutuukin usein rauhalliseen paikkaan lepäämään.
Sima on pienikokoinen (säkäkorkeus n. 32 cm) alle 5-kiloinen tyttö. Se on perusluonteeltaan todella utelias ja innoissaan kaikesta. Se on ensimmäisenä tutustumassa vieraisiin, erityisesti lapset ovat sen mieleen.
Mutta myös Simalla on arkuutta uusia asioita kohtaan, kuitenkin ajan kanssa se on hyvin sopeutuvainen. Jotkut ihmiset alussa ovat pelottavia (erityisesti joulupukki) samoin isot autot ulkoillessa saattavat säikyttää sitä. Myös autoilu on jännittävää vaikkakin se jo sujuu Simalta hienosti.
Sima nauttii oman ihmisen läheisyydestä ja se hakeutuu syliin ja viereen nukkumaan. Se on oppivainen ja tottelevainen tyttö, jolta kuitenkin löytyy myös omaa tahtoa ja päättäväisyyttä.
Myös Sima nauttii pitkistä lenkkeilyistä ja vapaana juoksemisesta. Siksi tytöille etsitäänkin kotia, jossa on oma piha. Molemmilla on jonkun verran riistaviettiä, joka uuden kodin tulee huomioida. Haukkuherkkyyden vuoksi Amia ja Simaa ei luovuteta kerrostaloon.
Tästä kaksikosta saa mitä parhaimmat perheenjäsenet tuomaan iloa ja touhua arkeen. Niille etsitään sitoutunutta ja rakastavaa kotia, joka tarjoaa turvallisen ympäristön ja tasaiset arjen rutiinit. Nämä herkät tytöt tarvitsevat lempeyttä ja uudet asiat tulee opettaa positiivisen vahvistamisen kautta. Tulevassa perheessä voi olla koiriin tottuneita lapsia, jotka osaavat antaa Amille ja Simalle myös niiden tarvitsemaa rauhaa.
Amilla ja Simalla on voimassaolevat rokotukset ja niiden terveyttä on käyty säännöllisesti tarkistuttamassa eläinlääkärissä.
Simaa ei ole vielä steriloitu ja uuden kodin tulee varautua toimenpiteeseen lähiaikoina. Siman nykyinen koti on sitoutunut kustantamaan steriloinnin.
Amia ja Simaa pääsee sovitusti tapaamaan niiden nykyiseen kotiin Uudellamaalla adoptiohaastatteluiden jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Amista ja Simasta, täytä adoptiohakemus:
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.