Bobi

Bobi
Uros (kastroitu), noin 2-vuotias
Omaa kotiaan etsii Bobi, joka saapui Romaniasta Suomeen toukokuun lopulla ja odottaa oman kodin löytymistään Espoossa.
Bobi on matalakorkuinen keskikokoinen koira, joka painaa noin 14 kiloa.
Bobi on nuori ja utelias poika, joka tutustuu ympäristöönsä alussa hieman varautuneesti, mutta kiinnostuneesti. Bobilla on ollut vaikea alku, sillä se on joutunut entisen omistajansa pahoinpitelemäksi Romaniassa. Bobin kokemaa kohtelua seurattuaan viereisen asuntolan opiskelijat pelastivat Bobin ja toimittivat pojan koirasuojalle turvaan. Koirasuojalla Bobi oli aluksi arka ja peloissaan mutta jo lyhyessä ajassa poika piristyi ja reipastui huomattavasti.
Bobi on kahdessa viikossa kotihoidossa ollessaan päässyt kotikoiran elämän makuun. Saapuessaan Bobi oli pelokas ja stressaantunut uuden edessä mutta on nopeasti reipastunut ja oppinut uusia juttuja. Kotihoitoperheen reipas narttukoira on osaltaan varmasti ollut apuna kotiutumisessa.
Bobi on pohjimmiltaan todella ihmisrakas ja se leimautuu nopeasti omaan ihmiseensä. Se hakee rapsutuksia ahkerasti ja kaipaa läheisyyttä. Bobin tausta näkyy siinä, että sillä kestää aikansa luottaa siihen, että ihminen lähestyy ja koskettelee hyvissä aikeissa eikä satuta. Tämä näkyi ensimmäsinä hoitopäivinä siten, että Bobia pelotti valjaat ja talutushihnat ja niiden kiinnittäminen. Ihmisen kumartelu ja käsien heiluttelu oli Bobille uhkaavaa.
Bobi on kotihoidon aikana oppinut ulkoilemaan varusteiden kanssa ja sisäsiisteyskin on hyvin otettu lyhyessä ajassa haltuun. Bobi onkin selkeästi oppivainen poika. Hihnakäytös ja muut kotikoiran perustaidot vaativat vielä lisää opettelua, mutta Bobilla on hyvä pohja näiden taitojen oppimiseen. Käsittelytoimetkin sujuvat paremmin sitä mukaa kun Bobin luotto omaan ihmiseen kasvaa. Bobi osaa kotona rauhoittua ja rennosti tarkkailla perheen touhuja. Yöt Bobi nukkuu levollisena turvalliseksi kokemasssan paikassa, esim. sängyn alla.
Bobilla on ikää alle kaksi vuotta. Se on nuori ja energinen koira, joka nauttii lenkkeilystä ja leikkimisestä. Bobi tarvitsee kodin, jossa sen kanssa voidaan harrastaa ja touhuta monipuolisesti.
Bobista saa innokkaan ja rakastavan perheenjäsenen, joka kaipaa turvallista ja rakastavaa kotia. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista nuoren koiran kouluttamiseen ja tukemiseen positiivisen vahvistamisen keinoin. Pikkulapsiperheen arki on Bobille liian kuormittavaa, sillä se tarvitsee rauhallisen ympäristön aiempien kokemustensa jälkeen. Bobi ei tule toimeen kissojen kanssa mutta tasapainoinen koirakaveri voisi hyvin sopia Bobin perheeseen, sillä Bobi nauttii koirien kanssa leikkimisestä ja yhdessä ulkoilusta. Bobi puolustaa omaa ruokakuppiaan muilta koirilta, mikä tulee uudessa kodissa huomioida.
Bobi on valmis tapaamaan kiinnostuneita adoptoijia nykyisessä hoitopaikassaan adoptiohaastatteluiden jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Bobista, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES -järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna. Koirat rekisteröidään Suomessa yhdistyksen toimesta Turvasiru -järjestelmään ja Ruokaviraston koirarekisteriin.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescue-toimintaan ja noudattaa suomalaisten rescue-yhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.
Pitopaikkatunnus: FI000016032379