Cosmo

Cosmo (ent. Duey)
Uros, kastroitu, noin 2-vuotias
Cosmo-poika löytyi Romaniassa pellolle hylättynä. Se pääsi romanialaiselle koirasuojalle turvaan, josta se matkasi Espooseen kotihoitoon 17.12.2022.
Cosmo on hyväntuulinen ja hyvin ystävällinen poika, joka nauttii saadessaan ihmisten huomiota ja ollessaan kaikessa perheen touhuissa mukana.
Omassa pihassa se ottaa juoksuspurtteja ja silloin vauhtia riittää. Cosmolla on nuoren koiran leikkisyyttä ja energiaa mutta se osaa hienosti rauhoittua ja nukkuu yöt levollisesti. Pojalla on myös käytöstapoja eikä se pyri varastelemaan ruokaa tai nouse sohvalle tai sänkyyn ilman lupaa. Autoilukin sujuu hyvin omien ihmisten vieressä istuen, mutta kuljetushäkissä matkustamisen se kokee ahdistavana.
Cosmo on perusluonteeltaan luottavainen ja se pitää niin aikuisista kuin lapsista. Kotihoitopaikan kouluikäinen lapsi on Cosmon luottokaveri ja kyläilevät lapsetkin ovat sen mieleen.
Cosmo on kotihoidossa ollessaan ollut täysin sisäsiisti. Se antaa hienosti käsitellä itseään ja yksinoloharjoitukset kotona ovat sujuneet hyvin. Hihnakävelyn Cosmo osaa hienosti ja se kohtaa kaikenlaiset ja -kokoiset koirat iloisesti ja haastaa mielellään lajitovereita leikkiin kanssaan.
Cosmo on täysin valmis kotikoira, jolla on paljon annettavaa ja siitä saa koko perhe itselleen mitä uskollisimman ystävän.
Cosmolle etsitään kotia, jossa se saa läheisyyttä ja huomiota osakseen ja olla arjen touhuissa mukana. Cosmon ihmisrakkaan luonteen vuoksi se varmasti sopisi ainoaksi koiraksi mutta sopuisa koirakaveri voisi olla sen mieleen.
Cosmo on sirorakenteinen pienehkö koira, jonka säkäkorkeus on noin 45 cm ja paino noin 13 kiloa.
Adoptoijan tulee sitoutua Cosmon kasvattamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin ja ymmärtää, että tutusta kotihoitopaikasta uuteen kotiin siirtyminen voi alussa olla sille jännittävää.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Huomaathan, että koiran käytös voi muuttua koiran olosuhteiden vaihtuessa uuteen ympäristöön. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Cosmosta, täytä adoptiohakemus:
Cosmo on tuotu Suomeen rokotettuna ja loishäädettyinä. Se on kastroitu ja testattu useiden tautien sekä multiresistenttien bakteereiden (ESBL, MRSA, MRSP) varalta.
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.