Eetu

Uros, s. arviolta lokakuussa 2021
Eetun ja sisarustensa tarina on tyypillinen Romaniassa. Sisarukset syntyivät steriloimattoman pihakoiran ei-toivottuna pentuna. Pennut otettiin eläinsuojelijan pienelle koirasuojalle turvaan, jossa ne nyt ovat asustelleet parisen kuukautta. Pennuilla on nyt ikää noin kolme kuukautta ja ne ovat maaliskuussa valmiita matkaamaan omiin koteihinsa.
Eetu painaa nyt noin 5 kiloa ja siitä kasvaa aikuisena arviolta pienehkö/ keskikokoinen poika (10-15 kiloa) mutta tarkkaa kokoa täysikasvuisena voi vain arvuutella.
Eetu sisaruksineen ovat ystävällisiä ja leikkisiä pentuja. Niiden päivät koirasuojalla kuluvat keskenään touhutessa.
Pennuilla on tarhalla turvalliset ihmiset huolehtimassa mutta koirasuojan kiireisessä menossa pentujen ihmiskontaktit jäävät vääjäämättä vähäisiksi eikä uusia ihmiskohtaamisia pääse syntymään. Onkin odotettavaa, että pentujen kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa niin ihmisiin kuin moniin asioihin totutellessa. Koska Eetu on tottunut elämään koiraseurassa, sille voisi olla suurena tukena kotiutumisessa, jos adoptiokodissa on koirakaveri.
Eetu on viettänyt suojattua elämää koiratarhalla, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Eetulle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Eetu on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Eetusta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, ok sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.