Emil

Emil
Uros, s. arviolta lokakuussa 2021
Romanialainen eläinsuojelija pelasti Emilin ja neljä sisarustaan julkiselta koiratarhalta, jonne rankkuri oli ne tuonut. Emil on nyt pienemmällä koirasuojalla, jossa olosuhteet ovat huomattavasti paremmat kuin isolla satojen koirien tarhalla, jossa huolenpito on lähes olematonta. Nyt Emil on saanut varttua turvassa sisarustensa kanssa. Pennut ovat nyt noin neljän kuukauden ikäisiä ja ne ovat maaliskuussa valmiita matkaamaan omiin koteihinsa.
Emil painaa nyt noin 4 kiloa ja se jää aikuisena arviolta pienikokokoiseksi mutta tarkkaa kokoa täysikasvuisena voi vain arvuutella.
Emil sisaruksineen ovat ystävällisiä ja leikkisiä pentuja. Ne ovat pentumaisen uteliaita ja hämmästelevät monia asioita ympärillään ja nopeasti rohkaistuvat ja intoutuvat tutkimaan ympäristöään. Niiden elämä koirasuojalla on hyvin rajoittunutta, koska ne täytyy oman turvallisuutensa vuoksi pitää erillään koirasuojan isommista koirista. Koska Emil on tottunut elämään koiraseurassa, sitä varmasti auttaisi kotiutumisessa, jos sillä olisi koirakaveri tukenaan.
Emil on viettänyt suojattua elämää koiratarhalla, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Emilille aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Emil on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Emilistä, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.