Fay

Fay
1,5 vuotias (arvioitu syntymäaika 08/2021)
Narttu, steriloitu
keskikokoinen, 20 kg
Fay saapui Romaniasta Suomeen omaan kotiinsa lokakuussa 2022. Fayn kodissa on vanhempi uroskoira, joka ei ole suhtautunut suopeasti pentumaisen energiseen uuteen sisarukseensa. Uroskoira komentaa Fayta ja tilanteet ovat jo muutaman kerran eskaloituneet fyysiseksi. Tällä hetkellä koiria eristetään toisistaan riitojen välttämiseksi ja Faylle etsitään uutta kotia, jossa se saa olla oma pentumainen leikkisä itsensä.
Fay on valloittava hyväluonteinen nuori tyttönen, jonka säkäkorkeus on noin 55 cm ja painoa on noin 20 kg. Fayssa on oletettavasti paimenkoiraa, koska sillä on paljon paimenkoiran ominaisuuksia luonteessaan.
Fay nauttii vieressä nukkumisesta, rapsutuksista ja hellyydestä ylipäätään. Se rakastaa leikkiä leluillaan niin sisällä kuin ulkonakin. Fayn kodissa on iso aidattu piha, jossa Fay tykkää juosta ja leikkiä. Lumipenkat ovat Fayn mielestä ihania ja se tykkääkin juosta koko tonttia vauhdikkaasti sukeltaen välillä lumihankeen ja lelut saa mukana vauhtia.
Fay rakastaa luonnossa liikkumista ja lenkkeilyä niin kävellen kuin juostenkin. Vastaan tuleviin koiriin se suhtautuu niin, että kauempaa voi haukahdella mutta kohdatessaan se innolla tekisi tuttavuutta. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Faylla on parhaana ystävänä samankokoinen poikakoira ja ne rakastavat yhdessä temmeltää, leikkiä ja juoksennella.
Fay autoilee mielellään ja istuukin nätisti autossa paikoillaan. Kynsienleikkuu Faylta sujuu hyvin ja myös peseytyminen. Hampaiden pesu ei oikein kunnolla onnistu, koska Fayn mielestä hammasharja on lelu mitä olisi kiva pureskella ja heitellä, mutta sekin onnistuu kun menee ajan kanssa hammas kerrallaan.
Fay on täysin sisäsiisti. Sitä on todella helppoa opettaa ja kouluttaa nameilla ja peruskäskyt se jo osaakin.
Fay tarvitsee paljon aktiviteetteja, koska virtaa sillä riittää. Se osaa kyllä rauhoittua ja rakastaa myös käpertyä ihmisen kainaloon silitettäväksi. Mutta jos aktiviteetteja on ollut päivän aikaan liian vähän, niin silloin Fay saattaa hakea huomiota ja energian purkua hakemalla jotain ’kiellettyä’ esim kengän tai sohvatyynyn tai saattaa juosta täysillä asuntoa ympäri.
Yksin jäädessään Fay saattaa ensin haukahdella hetken. Faylla on kova ääni ja se saattaa välillä haukkua ulkoa kuuluviin ääniin. Siksi Faylle paras asumismuoto ei ole kerrostalossa.
Vieraan ihmisen tavatessa Fay on ensin arka ja haukkuukin. Se vaatii jonkun aikaa tutustumista ennen kuin rentoutuu, mutta oppiessaan luottamaan Fay rakastaa ihmisiä.
Fay etsitään kotia, jossa se pääsee lenkkeilemään ja liikkumaan paljon. Aidattu piha olisi varmasti Fayn mieleen. Noin samankokoinen ja -ikäinen koirakaveri olisi myös plussaa. Fay asuu tällä hetkellä aikuiskodissa eikä se ole tottunut ihan pieniin lapsiin. Se tulevassa kodissa voisi olla jo isompia, koiriin tottuneita lapsia.
Fay asuu nykyisessä kodissaan Äänekoskella uuden kodin löytymiseen asti ja sitä pääsee sovitusti tapaamaan adoptiohaastatteluiden jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Faysta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, ok sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.