Felix

Felix-poika etsii kotia!
Uros, noin puolivuotias pentu
Velikullat Felix ja Fidel löytyivät romanialaisen pellon laidalta emonsa kanssa viime helmikuussa. Poikapennut olivat tuolloin vielä hyvin pieniä, eivätkä ne olisi selvinneet ilman hyväsydämisen eläinsuojelijan apua. Emo pentuineen pääsi koirasuojalle turvaan ja sittemmin emolle löytyi oma koti Suomesta. Veljekset Felix ja Fidel seurasivat äitinsä tassunjälkiä Suomeen kotihoitoon hiukan ennen juhannusta. Fidel siirtyy hoitopaikasta uuteen kotiinsa elokuussa mutta Felixin loppuelämän koti etsii vielä löytymistään.
Suloiset velikullat ovat nyt noin puolen vuoden ikäisiä, hellyyttä ja huomiota suuresti rakastavia pentuja. Päivät kuluvat pentumaiseen tapaan leikkien ja nukkuen. Yhteiselo hoitoperheen muiden koirien kanssa sujuu hienosti. Naapurin isokokoinen koira pelottaa vielä, mutta pienempiä karvakavereita uskalletaan haistella.
Felixillä painoa on sopivan sylikoiran verran eli kuutisen kiloa, ja korkeutta komistukselta löytyy 33cm.
Felix on kiltti, herkkä, leikkisä ja nopea oppimaan.
Valjaissa pikkuherra kulkee jo hienosti, ja lenkeillä on mukava kulkea kun Felix ei pelkää autoja, linja-autoja, mopoja tai pyöriä. Uudet ihmiset käydään vielä varovasti haistelemassa; kerta kerralta kuitenkin ollaan hieman rohkeampia. Felix varmasti tulee toimeen myös lasten kanssa, kunhan he ovat riittävän koirakokeneita ja antavat pojalle mahdollisuuden lepoon ja omaan rauhoittumiseen.
Tämän hetkinen kotihoitopaikka sijaisee rauhallisella paikalla luonnon helmassa. Felixin uusi koti löytyy toivottavasti rivi- tai omakotitalosta; oma aidattu piha kun olisi nappijuttu. Vilkas kaupunkiympäristö saattaa olla tälle herkälle pojalle liian pelottavaa.
Tärkein juttu on kuitenkin se, että omistaja ymmärtää antaa Felixille tarpeeksi aikaa sujahtaa uuteen elämään ja perheeseen. Maailma kun on pienelle koirapojalle vielä täynnä jänniä ja mielenkiintoisia asioita, joihin tulee antaa tutustua turvallisesti omaan tahtiinsa. Uuteen kotiin siirtyminen ilman rakasta veljeä tulee varmasti alussa olemaan Felixille haastavaa. Koska Felix on tottunut elämään koiraseurassa, sille voisi olla suurena tukena kotiutumisessa, jos adoptiokodissa olisi ystävällinen koirakaveri.
Felix on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Felixistä, täytä adoptiohakemus:
Adoptiohaastattelujen jälkeen Felixiä pääsee sovitusti tapaamaan kotihoitopaikkaansa Turkuun.
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, ok sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa, kuten Felixin kohdalla, adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.