Heidi

Heidi ON VARATTU ❤
Narttu (steriloitu), arviolta 2-vuotias
Heidi löytyi ystävänsä Murphy-pojan kanssa Bukarestin taajama-alueelta, jossa ne elivät yhdessä kadulla. Isompikokoinen Murphy suojeli pientä Heidiä kadun vaaroilta ja koirasuojalle turvaan päästyään ne edelleen nukkuvat yhdessä ja huolehtivat toisistaan. Emme tiedä, mitä kaikkia vaiheita Heidi on elämässään läpikäynyt ennen kuin se joutui kadulle hylätyksi mutta aiemmat kokemukset näkyvät vielä tytön olemuksessa.
Heidi on tarhalla rauhallinen ja hiljainen. Se hakee turvaa ja läheisyyttä ystävästään Murphysta. Muiden koirien kanssa Heidi tulee toimeen mutta isoimmat koirat se kokee pelottavina ja koirasuojan innokkaimpiin koiriin Heidi suhtautuu varauksellisesti eikä se pidä siitä, jos muut koirat tulevat liian innokaasti ottamaan kontaktia. Uusiin ihmisiin Heidi suhtautuu alussa arastellen mutta kun se saa hetken aikaa tutustua, niin se osaa nauttia kosketuksesta ja ihmisen läheisyydestä.
Heidi on pienikokoinen ja painaa noin 6 kiloa.
Heidille etsitään kotia, jossa sillä on turvallinen ja rauhallinen arki ja omat luotettavat ihmiset. Kodin pitää ymmärtää ujon koiran tarpeita ja antaa sille aikaa rohkaistua. Luottamuksen saatuaan Heidi varmasti kiintyy omiin ihmisiinsä ehdoitta. Heidin kaveriksi voisi sopia rauhallinen koiraystävä, ainakin ystävällisten urosten kanssa Heidi tulee hyvin toimeen. Heidi voi myös olla perheen ainoa koira, joka saa yksin kaiken huomion.
Heidille sopivin koti olisi joko aikuiskoti tai sellainen, jossa lapset ovat jo vanhempia ja osaavat toimia rauhaa rakastavan koiran kanssa. Vilkkaassa kaupunkiympäristössä voi olla ujolle Heidille liian paljon ärsykkeitä, joten tytölle etsitäänkin kotia rauhallisemmasta asuinympäristöstä.
Adoptoijan tulee huomioida, että useiden Heidin elämässä tapahtuneiden muutosten jälkeen, monet asiat adoptiokodissa voivat olla sille jännittäviä. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Heidille aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn voi vaatia adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista koiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Heidistä, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.