Heppu

Uros, s. arviolta helmikuussa 2021

Neljä ei-toivottua pentua sullotaan kangassäkkiin ja hylätään pellon laidalle. Valitettavasti tällainen käytäntö ei ole Romaniassa uutta, joten eläinsuojelijaystävämme arvasi pussin sisällön heti, kun näki epäilyttävän nyytin maaseudulla vieraillessaan. Gabriela sai pennut onneksi nopeasti turvaan ja löysi niille maaseudulta sijaiskodin, jonka pihassa pennut saivat kasvaa ja voimistua, kunnes ne olivat valmiita tulemaan koirasuojalle kotia etsimään.

Hepulla on nyt ikää noin 7 kuukautta. Se on keskikokoinen koira, joka saattaa vielä kasvaa. Heppu on melko matalarakenteinen ja tulee aikuisena painamaan arviolta n. 20 kiloa. Tosin tarkkaa painoa voi tässä vaiheessa vain arvuutella. Heppu tullaan kastroimaan Romaniassa ennen Suomeen tuloa.

Heppu on ystävällinen ja leikkisä poika. Se on vielä pentu, joka nauttii painileikeistä velipoikansa Einon kanssa. Se on energinen ja iloinen poika, josta saa mitä parhaimman kaverin arjen touhuihin.

Heppu on varttunut sisarustensa seurassa ja niistä se saa paljon turvaa ja leikkiseuraa. Vaikka Hepun kasvuympäristö on ollut turvallinen, ihmiskontaktit ovat olleet melko vähäisiä. Siksi vieraat ihmiset aluksi ujostuttavatkin ja Heppu tarvitsee aikaa rauhassa tutustua uusiin ihmisiin. Hepun tulevassa kodissa voisikin ystävällinen koirakaveri olla suurena tukena kotiutumisessa.

Kotikoiran elämä on Hepulle täysin vierasta ja monet asiat adoptiokodissa voivat olla sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Hepulle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn voi vaatia adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.

Heppu on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista nuoren koiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.

Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Hepusta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.

Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.

Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.