Hugo

Uros (kastroitu), s. 08/2019

Hugo löytyi viime lokakuussa siskonsa Hertan kanssa pieninä pentuina pellolle hylättyinä. Siitä lähtien Hugo on elänyt pienellä romanialaisella koirasuojalla, jossa sen koko maailma on ollut pieni koira-aitaus ja Hertta-sisko. Nyt tämä noin seitsemän kuukauden ikäinen poika on Suomessa kotihoidossa (Ylöjärvellä), jonne se matkusti 13.3.2020 opettelemaan kotikoiran elämää.

Hugo on hurjan kiltti poika. Vaikka suuri maailma ja vieraat ihmiset alkuun pelottavat, Hugo on ystävällinen ja utelias. Uusia ihmisiä Hugo ujostelee aluksi, mutta poika rakastaa rapsutuksia ja alun arastelun jälkeen se nauttii saamastaan hellittelystä. Hugo kiintyy nopeasti omaan ihmiseensä ja tästä pojasta joku saakin itselleen mitä uskollisimman ystävän.

Hugo pitää kovasti muista koirista ja ulkoillessaan se on erittäin kiinnostunut tekemään tuttavuutta lajitovereidensa kanssa. Koiraseurassa Hugo vapautuu ja sen leikkisyys pääsee valloilleen. Hugolle etsitäänkin kotia, jossa sillä on yksi tai useampi koirakaveri.

Koska Hugo on kovin nuori ja energinen poika, se tarvitsee liikunnallisen ja virikkeellisen ympäristön. Kerrostalon äänet kummastuttavat ja poika saattaa välillä haukahdella rapusta kantautuvalle melulle. Siksi Hugolle mieleinen koti voisi olla sellainen, jossa sillä on tilaa liikkua ja ulkoilla luonnonläheisessä ympäristössä, pois vilkkaan kaupungin melskeestä.

Hugo on kooltaan pienehkö keskikokoinen. Hugo painaa noin 15 kiloa ja säkäkorkeutta pojalla on noin 45 cm.

Hugolle etsitään kotia, joka antaa pojalle aikaa sopeutua itselleen uusiin asioihin. Hugo on luonteeltaan utelias ja se kyllä rohkaistuu pian opettelemaan uusia juttuja. Poika on kotihoidossa ollessaan oppinut jo kulkemaan hihnassa ja sisäsiisteyskin on viikon harjoittelun jälkeen jo lähes hallussa.

Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Huomaathan, että koiran käytös voi muuttua ympäristön vaihtuessa uuteen. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut antamaan Hugolle kodin, täytä adoptiohakemus sivuillamme.