Jojo

Jojo
Uros (kastroitu), noin 8-vuotias
Jojo saapui ystävänsä Pujun kanssa marraskuussa Suomeen kotihoitoon. Romanialainen eläinsuojelija sai Jojon ja Pujun huostaansa iäkkään mummon sukulaisilta, jotka passittivat ennen niin rakastetut kotikoirat koirasuojalle mummon kunnon heikettyä. Pojat olivat elämänmuutoksesta kovin hämillään ja masentuivat suuresti. Koirasuojalla ne olivat ilottomia eivätkä halunneet oleskella ulkona lainkaan vaan ne vetäytyivät yhdessä sisätiloihin. Niistä huomasi, että muutto omasta kodista, rakkaan ihmisen luota vieraalle koirasuojalle, oli niille vaikea pala ymmärtää.
Matka Suomeen oli molemmille pojille alussa hämmentävä. Alussa ne olivat passiivisia ja vaan hiljaa kyhjöttivät paikallaan. Mutta päästyään kotihoitajan luo pojat nopeasti rentoutuivat, kun tarjolla oli lämmin sohva ja ihminen, jolta sai huomiota. Ihan niinkuin kotona ennen vanhaan.
Jojo on aivan valmis kotikoira. Se on ihmisrakas, rauhallinen ja arjen perusasioista tyytyväinen. Se nauttii ihmisen läheisyydestä. Jojo on herrasmies parhaassa iässä ja nuoruuden kotkotukset ovat jo takanapäin. Tasainen kotiarki on Jojolle mieluisaa. Jojo vaikuttaa perusluottavaiselta eikä sillä ole ilmennyt kotihoidossa mitään erityisiä pelkoja – alun ihmetyksestä selviydyttyään Jojo on kuin olisi aina kotihoitopaikassaan asunutkin.
Hoitopaikassa Jojo on ulkoillut omakotitalon aidatulla pihalla. Lenkille Jojo lähtee reippaasti mutta ei vaadi kovin pitkiä lenkkejä. Jojo kulkee hienosti sivulla koko lenkin ajan ja välillä pysähtyy nuuhkimaan. Jojo on sisäsiisti, kunhan pääsee muutaman tunnin välein ulos tarpeilleen.
Jojolla on taipumusta hieman haukahdella jäädessään yksin kotiin. Se rauhoittuu kyllä mutta varmuuden vuoksi, sille etsitään kotia, joka ei ole kerrostalossa.
Jojo on luonteeltaan kiltti ja kuuliainen. Se osaa hienosti istua, kun on namia tarjolla. Ruokaansa se odottaa kiltisti, kunnes saa kupin eteensä.
Hoitopaikan muiden koirien kanssa Jojo tulee sopuisasti toimeen. Se ei kovin paljoa hakeudu muiden koirien seuraan. Ystävänsä Pujun kanssa niillä on alkanut ilmetä hieman nahistelua, mistä syystä pojille etsitään omia erillisiä koteja. Jojo sopii hyvin ainoaksi koiraksi tai ystävällisen narttukoiran kaveriksi.
Jojon ikäarvio on noin kahdeksan vuotta. Se on pienehkö matalarakenteinen koira, jolla on hieman liikaa painoa tällä hetkellä (16 kg, selän pituus 78 cm, kork. 34 cm).
Jojo on hurmaava, rakastettava poika. Jojolle etsitään sitoutunutta ja rakastavaa kotia, joka tarjoaa sille rauhallisen elinympäristön ja tasaiset arjen rutiinit. Jojo tarvitsee lempeyttä ja uudet asiat tulee opettaa positiivisen vahvistamisen kautta. Jojon tulevassa perheessä voi olla koiriin tottuneita hieman varttuneempia lapsia, jotka osaavat antaa Jojolle omaa tilaa.
Jojoa pääsee sovitusti tapaamaan sen kotihoitopaikkaan Hämeenlinnaan adoptiohaastattelun jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Jojosta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.