Kaapo

Uros, s. joulukuussa 2019

Kaapo ei syntynyt onnellisten tähtien alla. Se hylättiin pian synnyttyään viiden sisaruksena kanssa pellolle. Pentue löydettiin joulun alla mutta valitettavasti se oli liian myöhään Kaapon sisaruksille. Kylmyys ja nälkä olivat saaneet yliotteen ja Kaapon kaikki sisarukset sairastuivat ja menehtyivät pian löytymisensä jälkeen. Kaapo sai romanialaisen kutsumanimensä Craciunel, joka tarkoittaa joulua, koska pojan vointi alkoi joulun aikaan kohentua ja syntyi toivo pojan selviämisestä.

Kaapo on nyt kasvanut noin kolmen kuukauden ikään. Se on potra ja terve poika, jolle ruoka maistuu. Kaapo painaa tällä hetkellä noin neljä kiloa ja on matalajalkainen pienikokoinen poika. Kaapon kokoa aikuisena voi tässä vaiheessa vain arvuutella mutta se jää arviolta pienehköksi, noin 10-kiloiseksi.

Kaapon kaverina koirasuojalla on samanikäinen Cora-pentu ja tällä kaksikolla riittää pentumaista energiaa peuhata ja leikkiä. Koska Kaapo on tottunut elämään lajikumppaniensa kanssa, sille etsitään ensisijaisesti kotia, jossa sillä on yksi tai useampi koirasisarus.

Kaapo on ihmisille ystävällinen ja luottavainen poika. Koska Kaapo on viettänyt ensimmäiset elinkuukautensa hyvin suojattua elämää pienellä koirasuojalla, monet asiat tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan tälle pikkumiehelle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.

Kaapo on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Kaapon tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.

Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Kaaposta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.