Kamu

Uros, synt. arviolta marraskuussa 2020 (11kk lokakuussa 2021) KOTIHOIDOSSA

Kamu on tällä hetkellä kotihoidossa. Se on sirorakenteinen keskikokoinen koira, joka painaa noin 17 kiloa.

____________________________________________________________________________________

Cristiana löysi Kamun sisaruksineen pieninä pentuina, kun ne oli talvella hylätty metsään. Pentukolmikko sai turvapaikan Cristianan koirasuojalla, jossa ne ovat saaneet varttua toisiinsa tukeutuen.

Kamu on hellyyttävä poika, joka elää tarhalla pentukoiran aktiivista elämää. Se on sisarustensa tavoin leikkisä koira, joka nauttii koiralaumassa pelmuamisesta ja uteliaana seurailee tarhan elämää. Se on iloinen ja liikkuvainen poika, joka rakastaa sisaruksiaan ja omia tuttuja ihmisiään.

Kamu ei tiedä koirasuojan ulkopuolisesta elämästä mitään. Autot, polkupyörät, kaupunkielämä ja vieraat ihmiset on sille täysin uutta. Kamu osaa toimia koiralaumassa mutta kotikoiran elämä on sille vierasta. Omiin tuttuihin ihmisiin se luottaa mutta vieraita se ujostelee alussa. Kun Kamu siraruksineen käytettiin eläinklinikalla rokotuksissa, kokemus oli niin jännittävä, että kaikilta tuli pelkopissit alleen.

Kamulle etsitään kotia, jossa on yksi tai useampi koiratoveri. Kamu on viettänyt koko ikänsä tarhaoloissa eikä ole tottunut asumaan sisätiloissa. Se viihtyy paljon ulkona ja sille etsitään kotia, jossa on oma piha ja mahdollisuus liikkua paljon. Kamulla ei ole lainkaan kokemusta lapsista, eikä sitä luovuteta pikkulapsiperheeseen.

Koska kotikoiran elämään kuuluvat taidot ovat Kamulle uusia, tulevan kodin pitää varata kärsivällisyyttä nuoren koiran opettamiseen. Sisäsiisteys, hihnakävely ja muut taidot tulee opetella alusta pitäen. Kamu on vielä lähes pentu ja se varmasti oppii paljon uutta mutta pojalle tulee antaa aikaa edetä omaan tahtiinsa esim. uusiin ihmisiin tutustumisessa. Adoptoijan tulee sitoutua Kamun kasvattamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin ja ymmärtää, että monet uudet asiat etenkin kotiutumisen alkuvaiheissa voivat olla jännittäviä.

Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Huomaathan, että koiran käytös voi muuttua koiran olosuhteiden vaihtuessa uuteen ympäristöön. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Kamusta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.