Kentsu

Kentsu (Kenny, ent. Enzo)
n. 1-vuotias (arvioitu syntymäaika 10/2021)
Kastroitu uros
keskikokoinen, 23 kg
Kentsu on yksi viiden koiran pentueesta, jonka romanialainen eläinsuojelija pelasti pienenä pentuna koirasuojalleen turvaan. Kentsu sisaruksineen matkasi Romaniasta Suomeen omaan kotiinsa maaliskuussa 2022.
Kentsulle etsitään uutta kotia, koska yhteiselo perheen toisen uroskoiran kanssa ei ota sujuakseen. Alistuva Kentsu ahdistuu dominoivamman uroksen käytöksestä, mikä heijastuu Kentsulla stressinä ja koirien jäädessä keskenään eroahdistuksena.
Kentsu on perusluonteeltaan tottelevainen ja kiltti. Se on herkkä ja alistuu, jos kokee itsensä uhatuksi. Kentsu on todella aktiivinen ja reipas poika, joka rakastaa juoksemista vapaana. Se osaa peruskäskyt ja luoksetulon. Kentsun kanssa juoksulenkit sujuvat hienosti, sillä se osaa juosta nätisti vierellä, eikä vedä. Se ei remmirähjää, vaikka jotkut koirat jännittävätkin aluksi. Yleensä Kentsu on kaikkien kaveri ja pelottavissa tilanteissa se poistuu kauemmas eikä aiheuta hämmennystä.
Kentsu on todellinen halinalle, joka tykkää tulla kainaloon ja kerjää rapsutuksia ja antaa paljon pusuja. Se on tottunut nukkumaan alkuyön ja aamun oman ihmisensä vieressä mutta yöllä se hakeutuu viileämpään paikkaan.
Kentsu on Suomessa ollessaan asunut kerrostalossa, aikuisperheessä. Kentsu on ollut alusta asti hyväkuntoinen ja terve koira, jolla on erinomainen turkki ja hampaat. Kentsulla ei ole ilmennyt allergioita, mutta se on tottunut syömään viljatonta ruokaa. Kentsu rakastaa luita ja on todella perso ruoalle eli on helposti motivoitavissa herkuilla.
Vaikka Kentsun omassa kodissa ei ole ollut lapsia, se tulee lasten kanssa toimeen eikä häiriinny lasten touhuista. Kentsu on ollut yhden kissan kanssa tekemisissä, eikä ole ollut siitä liiemmin kiinnostunut.
Kentsu antaa käsitellä itseään ongelmitta. Harjaus, hampaidenpesu, korvienpesu ja kynsienleikkuu onnistuvat kaikki hienosti ja rauhallisesti.
Suomeen saapuessa Kentsu oli aluksi pelokas mutta se rohkaistui nopeasti. Itselleen vieraat ihmiset kuitenkin edelleen jännittävät, etenkin kun vieraat saapuvat sen kotiin. Ulkona Kentsu saattaa vähän haukahdella tai murista vieraille mutta se rauhoituu nopeasti. Kotiin tulevat vieraat, erityisesti isokokoiset miehet, voivat olla todella pelottavia ja saavat Kentsun haukkumaan. Kentsu ei kuitenkaan koskaan ole ollut ihmisille aggressiivinen vaan se osaa rauhoittua, kun saa ensin haistella vieraita ja tilanteet hoidetaan rauhallisesti.
Kentsu on alusta asti seurannut perheen toista koiraa ja hakenut siitä turvaa. Toinen koira on kuitenkin alistanut ja vahtinut Kentsua, mikä on luonut kitkaa koirien välille. Kähinät eivät ole yltyneet tappeluiksi, koska Kentsu aina alistuu tilanteissa. Yhteinen ulkoilu ja leikitkin sujuvat mutta koirien väliset jännitteet ovat Kentsulle stressaavia ja Kentsu on toisen koiran lähellä ahdistunut. Koirien jäädessä keskenään Kentsu haukkuu taukoamatta. Kun Kentsu on ollut hoitopaikassa ilman perheen toista koiraa, ahdistus on poissa ja Kentsu on yksin jäädessään rauhallinen.
Kentsu on todella lempeä, rento, kiltti ja hellyydenkipeä ystävä, joka vaatii paljon liikuntaa. Kentsulle etsitään aktiivista kotia, jossa on tarjolla ulkoilua ja nuorelle koiralle sopivaa puuhastelua. Se tarvitsee arjessaan johdonmukaisuutta ja tuttuja rutiineita.
Koska Kentsu käyttää eri tilanteissa ääntään, paras asumismuoto sille olisi omakotitalo. Kentsu voisi olla perheen ainoa koira tai sen kaverina voisi olla erittäin sopuisa koirakaveri. Rauhalliset, koiriin tottuneet lapset Kentsu varmasti hyväksyy perheenjäsenikseen.
Kentsu asuu nykyisessä kodissaan Helsingissä uuden kodin löytymiseen asti ja sitä pääsee sovitusti tapaamaan adoptiohaastatteluiden jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Kentsusta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.