Kerttu

Narttu (steriloitu), n. 6-vuotias

Daniela oli joulun alla matkalla maaseudulle ruokkimaan kulkukoiria ja juuttui jouluruuhkaan maantiellä Bukarestin ulkopuolella. Autoletkan hitaasti liikkuessa Daniela havaitsi tienvarrella kaksi mustaa koiraa, jotka istuivat hämmentyneinä autojen liikkuessa ohitseen. Daniela pysäytti auton ja haki pelokkaat ystävykset autoonsa. Koko pelastusoperaation ajan molemmilla koirilla oli huoli kaveristaan, koska ne olivat kovin kiintyneitä toisiinsa. Ystävykset nimettiin Hannuksi ja Kertuksi.

Melko pian löytymisensä jälkeen Kerttu synnytti tarhalla yhden tyttöpennun Liisin, joka on nyt onnellisesti adoptoitu omaan kotiin. Kerttu oli tarhalle tullessan pelokas ja hakeutui Hannun turviin. Nyt Kerttu on hurjasti reipastunut ja viihtyy ihmisen sylissä ja rapsuteltavana. Sen olemus on rauhallinen ja pohtivainen eikä se tarhalla pidä itsestään meteliä. Se tyytyy kiltisti osaansa eikä vaadi mitään. Kertun rastoittunutta turkkia ei voitu ulkotarhalla parturoida pois kuin vasta säiden lämmetessä ja kaikki hoitotoimenpiteet Kerttu antoi tehdä kiltisti.

Kerttu on sirorakenteinen, pienikokoinen koira, joka painaa noin 7 kiloa. Se on jo aikuisen koiran iässä, arviolta 6-vuotias. Kerttu on herkkä ja ystävällinen tyttö, jolle etsitään rauhallista kotia, jossa se vihdoin saa omien ihmistensä hoivaa ja rakkautta. Kertun säyseän luonteen vuoksi se tulee toimeen muiden koirien kanssa.

Kerttu ja Hannu voidaan myös luovuttaa yhteisadoptioon, mikäli tulevassa kodissa olisi sijaa kahdelle tassukkaalle. Kertun tulevalta kodilta odotetaan ymmärrystä, että entiselle katukoiralle monet kotikoiran elämään kuuluvat asiat saattavat olla uusia. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Ketulle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn voi vaatia adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa. Uudelta kodilta odotetaan myös positiivisia koirankasvatusmetojeda. Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli kiinnostuit Kertusta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.