Lahja

Lahja
Narttu, s. arviolta heinäkuussa 2021
Lahja sisaruksineen syntyi steriloimattoman pihakoiran ei-toivottuna pentuna. Eläinsuojelija-Gabi suostui ottamaan pennut huomaansa sillä edellytyksellä, että emo steriloidaan. Pennut ovat nyt asustelleet useita viikkoja Gabin pienellä koirasuojalla. Niillä on nyt ikää noin kolme kuukautta ja ne ovat loppuvuodesta valmiita matkaamaan omiin koteihinsa.
Lahja painaa nyt noin 7 kiloa ja siitä kasvaa aikuisena arviolta keskikokoinen / isohko koira (20 -25 kiloa) mutta tarkkaa kokoa täysikasvuisena voi vain arvuutella.
Lahja sisaruksineen ovat ystävällisiä ja leikkisiä pentuja. Niiden päivät koirasuojalla kuluvat keskenään touhutessa ja tarhan menoa seuratessa. Lahja on pentueen ainoa tyttö. Se on kovin touhukas ja vaikuttaa koko porukan rohkeimmalta. Se tulee uteliaana tutustumaan tarhan vierailijoihin ja viihtyy hyvin sylissä, kunnes sille tulee kiire päästä veljestensä kanssa leikkimään.
Pennuilla on tarhalla turvallinen ihminen huolehtimassa mutta koirasuojan kiireisessä menossa pentujen ihmiskontaktit jäävät vääjäämättä vähäisiksi eikä uusia ihmiskohtaamisia pääse syntymään. Onkin odotettavaa, että pentujen kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa niin ihmisiin kuin moniin asioihin totutellessa. Koska Lahja on tottunut elämään koiraseurassa, sille voisi olla suurena tukena kotiutumisessa, jos adoptiokodissa on koirakaveri.
Lahja on viettänyt suojattua elämää koiratarhalla, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Lahjalle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Lahja on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Lahjasta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.