Leo

Uros, 9 kk
Leo sisaruksineen hylättiin kesällä Romanian maaseudun tehdasalueelle. Ne olivat aliravittuja ja niillä oli sikaripunkki, joka oli aiheuttanut turkin lähdön ja iho oli tulehtunut. Voi vain kuvitella, mitä nämä raukat ovat joutuneet kokemaan ja millaisissa oloissa ne ovat sitä ennen olleet. Pennut eivät kuitenkaan saaneet ohikulkijoilta myötätuntoa tai sympatiaa osakseen vaan hurjan ulkomuotonsa vuoksi ihmiset pelottelivat ja hätistelivät niitä kaikin keinoin matkoihinsa.
Daniela sai tiedon pennuista ja lopulta nämä pelokkaat sisarukset saatiin turvaan ja eläinklinikalle hoitoon ja kuntoutumaan.
Leo on nyt noin 10-kuukauden ikäinen. Se on keskikokoinen poika, jolla on kova ruokahalu. Se onkin kokoonsa nähden hieman pullea ja painaa nyt 19 kiloa. Sen säkäkorkeus on noin 50 cm. Leo tullaan kastroimaan ennen Suomeen tuloa.
Leo on kovin leimaantunut sisaruksiinsa. Ihmisiä se hieman ujostelee ja on ensin alistuvainen. Se antaa rapsutella ja ottaa syliin mutta sitä selkeästi jännittää. Leo kuitenkin nopeasti rohkaistuu, kun huomaa, että sille ollaan ystävällisiä. Ystävällisessä ja rohkaisevassa kodissa Leo varmasti nopeasti oppii luottamaan ihmisiinsä.
Leolle etsitään koirakokenutta kotia, jossa sitä osataan rohkaista ja kasvattaa positiivisella vahvistamisella. Leon kotiutumista varmasti auttaisi ystävällinen koirakaveri. Leo on vielä nuori pentumainen koira, joka koiraseurassa leikkii ja painii iloisena. Leo tarvitsee koirakontakteja, paljon liikuntaa ja aktivointia. Siltä vielä puuttuu lihasmassaa, jota se varmasti kehittää nopeasti kun pääsee päivittäisille kävelylenkeille.
Monet kotikoiran elämään kuuluvat asiat tulevat olemaan Leolle uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Leolle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Leosta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.