Liina

Narttu 9 kk
Liina sisaruksineen hylättiin kesällä Romanian maaseudun tehdasalueelle. Ne olivat aliravittuja ja niillä oli sikaripunkki, joka oli aiheuttanut turkin lähdön ja iho oli tulehtunut. Voi vain kuvitella, mitä nämä raukat ovat joutuneet kokemaan ja millaisissa oloissa ne ovat sitä ennen olleet. Pennut eivät kuitenkaan saaneet ohikulkijoilta myötätuntoa tai sympatiaa osakseen vaan hurjan ulkomuotonsa vuoksi ihmiset pelottelivat ja hätistelivät niitä kaikin keinoin matkoihinsa.
Daniela sai tiedon pennuista ja lopulta nämä pelokkaat sisarukset saatiin turvaan ja eläinklinikalle hoitoon ja kuntoutumaan.
Liina on nyt noin 10-kuukauden ikäinen. Se on keskikokoinen tyttö, joka painaa nyt 14 kiloa. Sen säkäkorkeus on noin 45 cm. Liina tullaan steriloimaan ennen Suomeen tuloa.
Liina on kovin leimaantunut sisaruksiinsa. Ihmisiä se hieman ujostelee ja on ensin alistuvainen. Se antaa rapsutella ja ottaa syliin mutta sitä selkeästi jännittää. Liina kuitenkin nopeasti rohkaistuu, kun huomaa, että sille ollaan ystävällisiä. Ystävällisessä ja rohkaisevassa kodissa Liina varmasti nopeasti oppii luottamaan ihmisiinsä.
Liinalle etsitään koirakokenutta kotia, jossa sitä osataan rohkaista ja kasvattaa positiivisella vahvistamisella. Liina on kolmikon ujoin ja sille haetaan kotia, jossa on ainakin yksi ystävällinen koirakaveri. Liina on vielä nuori pentumainen koira, joka koiraseurassa leikkii ja painii iloisena. Liina tarvitsee koirakontakteja, paljon liikuntaa ja aktivointia. Siltä vielä puuttuu lihasmassaa, jota se varmasti kehittää nopeasti kun pääsee päivittäisille kävelylenkeille.
Monet kotikoiran elämään kuuluvat asiat tulevat olemaan Liinalle uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Liinalle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Liinasta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.