Masi

Masi / Mr. Bear
Uros, synt. arviolta marraskuussa 2020
Cristiana löysi Masin sisaruksineen pieninä pentuina, kun ne oli talvella hylätty metsään. Pentukolmikko sai turvapaikan Cristianan koirasuojalla, jossa ne ovat saaneet varttua toisiinsa tukeutuen.
Masi, jolle Cristiana on antanut nimen Mr. Bear, on tarhan hassuttelija. Se on veikeä poika, joka varastaa itselleen lelut ja hauskuuttaa persoonallisuudellaan. Se haastaa sisaruksiaan ja tarhan muita koiria leikkiin ja aktiivisesti seurailee kaikkea, mitä ympärillä tapahtuu. Se on iloinen ja valloittava persoona.
Masi on nyt noin puolivuotias ja se tullaan kastroimaan ennen Suomeen tuloa. Se on sirorakenteinen keskikokoinen koira ja tulee vielä hieman kasvamaan. Tällä hetkellä Masi painaa noin 13 kiloa (säkäkorkeus noin 42 cm, selän pituus noin 46 cm).
Masi ei tiedä koirasuojan ulkopuolisesta elämästä mitään. Autot, polkupyörät, kaupunkielämä ja vieraat ihmiset on sille täysin uutta. Masi osaa toimia koiralaumassa mutta kotikoiran elämä on sille vierasta. Omiin tuttuihin ihmisiin se luottaa mutta vieraita se ujostelee alussa. Kun Masi siraruksineen käytettiin eläinklinikalla rokotuksissa, kokemus oli niin jännittävä, että kaikilta tuli pelkopissit alleen.
Masille etsitään kotia, jossa on yksi tai useampi koiratoveri. Masi on viettänyt koko ikänsä tarhaoloissa eikä ole tottunut asumaan sisätiloissa. Se viihtyy paljon ulkona ja sille etsitään kotia, jossa on oma piha ja mahdollisuus liikkua paljon. Masilla ei ole lainkaan kokemusta lapsista, eikä sitä luovuteta pikkulapsiperheeseen.
Koska kotikoiran elämään kuuluvat taidot ovat Masille uusia, tulevan kodin pitää varata kärsivällisyyttä nuoren koiran opettamiseen. Sisäsiisteys, hihnakävely ja muut taidot tulee opetella alusta pitäen. Masi on vielä nuori ja se varmasti oppii paljon uutta mutta pojalle tulee antaa aikaa edetä omaan tahtiinsa esim. uusiin ihmisiin tutustumisessa. Adoptoijan tulee sitoutua Masin kasvattamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin ja ymmärtää, että monet uudet asiat etenkin kotiutumisen alkuvaiheissa voivat olla jännittäviä.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Huomaathan, että koiran käytös voi muuttua koiran olosuhteiden vaihtuessa uuteen ympäristöön. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Masista, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Traces rekisterinumero: 2308/0521/2018.
Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituina/kastroituina.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.