Maya

Maya
Narttu, n. 1-vuotias (steriloitu)
Romanialainen eläinsuojelija osti Maya-pennun viime kesänä kadunmieheltä, joka kauppasi tyttöä kahden euron hintaan. Maya pääsi turvaan pienelle bukarestilaiselle koirasuojalle, josta se matkusti Suomeen kotihoitoon 13.10.2022. Tyttö on nyt täysin valmis muuttamaan omaan loppuelämän kotiin.
Maya on todella valloittava tyttö, joka hurmaa lempeällä luonteellaan. Se on vielä nuori koira, lähes pentu, ja on kotihoidossa oppinut lyhyessä ajassa paljon kotikoiran elämästä ja tavoista. Se on hyvin nokkela ja omaksuu nopeasti uutta. Maya kulkee hienosti hihnassa ja on oppinut lyhyessä ajassa sisäsiisteystaitoja. Ulkoilu on sille kovin mieluisaa. Maya osaa hienosti rauhoittua omaan tilaansa mutta yksinoloa loppuelämän kodissa pitää adoptoijan kanssa harjoitella.
Maya on ystävällinen ja luottavainen koira. Uusia ihmisiä ja asioita Maya saattaa hetken tarkkailla rauhassa ennen kuin säntää suinpäin tutustumaan mutta se hyvin nopeasti rohkaistuu, kunhan saa edetä omaan tahtiinsa. Ihmiset saavat Mayalta usein suukkoja palkaksi maharapsutuksista.
Maya on sirorakenteinen pienehkö koira, joka painaa noin 12 kiloa ja sen säkäkorkeus on noin 45 cm.
Maya on leikkisä ja se usein leikkii omilla leluilla itsekseen, jos ei saa toisista koirista tai perheenjäsenistä leikkiseuraa. Myös puruluut ja kongit ovat sille mieluisia. Mayan kotihoitokodissa on koiratovereita ja Maya onkin todella taitava lukemaan toisia koiria. Se tulee hienosti toimeen erilaisten koirapersoonien kanssa ja koirapuistoilut sujuvat hyvin. Maya varmasti pitäisi, jos sillä olisi uudessa kodissaan koiraseuraa mutta se voisi olla perheen ainoakin lemmikki, kunhan se saa ihmisistään leikkiseuraa ja riittävästi koirakohtaamisia kodin ulkopuolella. Maya varmasti myös pitää lapsista, kunhan ne ovat riittävän koirakokeneita ja antavat Mayalle mahdollisuuden lepoon ja omaan rauhoittumiseen.
Maya on nuori koira, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Se tarvitsee vakaan elinympäristön ja arjen ruutineita luomaan turvaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista Mayan kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Mayasta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, ok sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.