Obi

Obi
Narttu, s. arviolta maaliskuussa 2022
Obi löytyi sisarensa Unan kanssa romanialaiselta pellolta, jonne ne oli hylätty pieninä pentuina. Ystävällinen eläinsuojelija-Cera otti pennut koirasuojalleen turvaan, jossa ne ovat saaneet kasvaa nyt noin kuuden kuukauden ikään.
Obi painaa tällä hetkellä noin 6 kiloa ja sen säkäkorkeus on 40 cm. Obista kasvaa aikuisena arviolta sirorakenteinen, keskikokoinen tyttö.
Obi on iloinen ja utelias pentu. Sen päivät koirasuojalla kuluvat muiden tarhan koirien kanssa touhutessa. Obi on ihmisiä kohtaan ystävällinen. Se on vielä pentu ja saattaa ujostella itselleen vieraita ihmisiä hetken, mutta rohkaistuu nopeasti.
Obilla on tarhalla turvalliset ihmiset huolehtimassa mutta koirasuojan kiireisessä menossa sen ihmiskontaktit jäävät vääjäämättä vähäisemmiksi kuin kotikoiralla. Onkin odotettavaa, että Obin kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa moniin sille uusiin asioihin totutellessa. Koska Obi on tottunut elämään koiraseurassa, sille voisi olla suurena tukena kotiutumisessa, jos adoptiokodissa on koirakaveri.
Obi on viettänyt suojattua elämää koiratarhalla ja sen elinpiiri on hyvin rajattu, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Obille aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Obi on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Obista, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, ok sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa, kuten Obinkin kohdalla, adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.