Owen

Uros, s. arviolta huhtikuussa 2021 (5 kk syyskuussa 2021)

Owen-pentu löydettiin siskonsa kanssa pieninä pentuina Bukarestin kadulle hylättyinä. Owenin siskolle löytyi jo koti Saksasta mutta Owen vielä odottaa oman kodin löytymistä romanialaisella koirasuojalla.

Owen on nyt noin viiden kuukauden ikäinen pentu. Se on luonteeltaan iloinen ja energinen ja sillä riittää virtaa riekkua tarhan muiden koirien kanssa. Se nauttii koiraseurasta. Uusia ihmisiä Owen ensin alussa hieman ujostelee mutta rohkaistuu kyllä pian rapsuteltavaksi.

Owen on sirorakenteinen ja painaa tällä hetkellä noin 8 kiloa. Se on vielä kasvuiässä oleva pentu, joka jää aikuisena arviolta pieneksi keskikokoiseksi. Owen tullaan kastroimaan Romaniassa, mikäli sillä on riittävästi ikää toimenpiteeseen ennen Suomeen tuloa. Muussa tapauksessa adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.

Kotikoiran elämä ja monet arkipäiväiset asiat (esim. polkupyörät, autot, portaikot yms.) saattavat olla Owenille uutta ja adoptoijan tulee varautua antamaan sille aikaa totutella uuteen kotiinsa omaan tahtiinsa. Adoptiokodin tulee myös varautua opettamaan Owenille sisäsiisteyttä ja hihnakävelyä.

Owen on vielä pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista nuoren koiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.

Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Owenista, täytä adoptiohakemus sivuillamme.

Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.

Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.