Pablo

Uros (kastroitu), noin 3-vuotias
Säkäkorkeus noin 40 cm, paino 12,8 kg
Pablolle etsitään uutta kotia itsestään johtumattomista syistä, nykyisen kodin muuttuneen elämäntilanteen vuoksi.
Pablo (ent. Jacky) matkasi Suomeen Romaniasta keväällä 2022. Pablo löytyi uutena vuotena 2021 Bukarestin kaduilta harhailemassa. Se oli löydettäessä hätääntynyt uuden vuoden rakettien melskeestä ja onnekseen eläinsuojelija pelasti pojan koirasuojalleen turvaan.
Pablo on iloinen, hyväntuulinen ja rakastava persoona. Pablo rakastaa omaa ihmistään ehdoitta ja se onkin mitä mainioin ystävä arjen touhuihin.
Lenkkeily on Pablon mielipuuhaa ja se innostuu heti, kun tietää pääsevänsä ulkoilemaan. Myös vinkulelut ovat pojan mieleen ja se innokkaana haastaa omaa ihmistään leikkiin kanssaan. Pablo myös nauttii makoilusta oman ihmisen kainalossa pyydelleen rapsutuksia.
Pablo tykkää vahtia ikkunasta kadulla kulkevia ihmisiä. Pablo käyttää innostuessaan ääntään, joten rauhallinen asumismuoto olisi Pablolle paras naapurisovun säilyttämiseksi. Ulkona haukkuessaan Pablo osaa totella ”riittää” -käskyä, ja lopettaa haukkumisen. Oma piha olisi Pablolle ihan täysikymppi.
Pablon luokse tulo on vahva ja se tunnistaa nimensä hyvin. Pablo kulkee todella nätisti lenkillä taluttajan vieressä hihna löysällä, eikä yleensä välitä ohikulkijoista, jos ne eivät tule liian lähelle. Pablo on myös tottunut kulkemaan metsässä vapaana mutta tämä vaatii ensin kunnon kotiutumisen ja kiintymisen omaan ihmiseensä.
Pablon nykyisessä kodissa on muita koiria ja yhteiselo sujuu hyvin. Alussa yhteiselo perheen toisen samanikäisen leikkaamattoman uroksen kanssa vaati oman aikansa. Pablo sopisi rauhallisen nartun kaveriksi tai perheen ainoaksi koiraksi. Pablon herkkä luonne stressaantuu liian dominoivasta tai ärhäkästä koirakaverista. Pablo on myös tottunut kissoihin, mutta välillä saattaa innostua jahtaamaan niitä.
Pablo on herkkä nuori koira ja se saattaa kuormittua itselleen vieraissa tilanteissa. Pablo on arka vieraita ihmisiä kohtaan ja se pitää kyllä huolen haukkumalla, ettei kutsumattomia vieraita tule kotiin. Se rauhoittuu, kun vieraat käyvät istumaan, eivätkä kiinnitä minkäänlaista huomiota. Vieraiden ihmisten kanssa tulee Pablon kanssa edetä varovaisesti ja Pablon ehdoilla. Pablolla on myös epävarmuutta lapsia kohtaan ja siksi sille etsitään kotia aikuisperheestä tai kodista, jossa lapset ovat jo hiukan varttuneempia.
Pablolla on viime aikoina alkanut ilmetä remmirähjäämistä vieraille koirille ja tätä onkin hyvä työstää uudessa kodissa. Pablo on oppivainen poika ja se osaa monet peruskäskyt hyvin. Se on ruokaorientoitunut, mikä auttaa koulutuksessa.
Pablo ei ole Suomessa ollessaan oppinut vielä täysin sisäsiistiksi ja tätä tulee uudessa kodissa harjoitella.
Pablo antaa käsitellä itseään hyvin ja trimmaus onnistuu ongelmitta namittamalla. Pään alue on kuitenkin Pablolle herkkä paikka, joten tätä on syytä harjoitella kaikessa rauhassa ja namittamalla. Hätääntyessään Pablo saattaa varoittaa näykkäisyllä. Pablo kuitenkin osaa hienosti antaa laittaa itselleen kuonokopan, koska tätä on nykyisessä kodissa harjoiteltu ahkerasti. Tämä taito onkin hyödyllinen esim. stressaavissa tilanteissa eläinlääkärikäynneillä.
Pablolle etsitään rakastavaa kotia, jossa se saa olla ihmistensä mukana arjen puuhissa ja se saa nuoren koiran tarvitsemaa aktivointia ja liikuntaa. Pablo voi parhaiten, jos perheen arki on rauhallista ja kodissa on selkeät rutiinit. Uudelta kodilta odotetaan myös ymmärrystä Pablon epävarmuuksia kohtaan ja tukea rohkaistumiseen. Kodin tulee olla sitoutunut Pablon kasvattamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin.
Pabloa pääsee sovitusti tapaamaan sen nykyiseen kotiinsa Helsingissä adoptiohaastatteluiden jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Pablosta, täytä adoptiohakemus:
Pablolla on voimassa olevat rokotukset ja sen terveyttä on käyty säännöllisesti tarkistuttamassa eläinlääkärissä.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescue-toimintaan ja noudattaa suomalaisten rescue-yhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.