Patu

Patu
n. 1-vuotias (arvioitu syntymäaika 10/2021)
Kastroitu uros
keskikokoinen, 20kg
Patu on yksi neljän uroksen pentueesta, jonka romanialainen eläinsuojelija pelasti pienenä pentuna koirasuojalleen turvaan. Patu matkasi Romaniasta Suomeen omaan kotiinsa maaliskuussa 2022. Nyt Patulle etsitään uutta kotia kotihoidosta käsin.
Patu on sympaattinen, energinen touhottaja, joka rakastaa jokaista vastaantulevaa ihmistä. Patu ottaa rapsuja vastaan jokaiselta ja heittää selälleen maharapsujen toivossa. Se on heti valmis leikkiin ja sillä riittää virtaa. Se on todella nopea oppimaan ja erittäin fiksu, ja se tarvitseekin paljon tekemistä päiväänsä.
Oikeassa ympäristössä Patu on lunki ja hauska kaveri, joka seuraa ihmisen touhuja ja on aina mukana auttamassa. Se tykkää pitkistä metsäretkistä ja polkupyörän edessä juoksemisesta. Se rakastaa leikittää toisia koiria, ja tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Hoitotoimenpiteet sujuvat helposti rapsuttelujen lomassa. Patulle onkin tullut tärkeäksi iltahemmottelut, jolloin Patun turkkia harjataan ja sen kynsiä lyhennetään. Se tulee oikein halaamaan lattialla istuvaa ihmistä ja heittää jalkojen väliin selälleen saadakseen parhaita maharapsuja.
Patulla on kuitenkin myös haasteensa: loputon energia ja ihmisrakkaus tuovat mukanaan eroahdistusta, joka ilmenee ääntelemisenä ja tavaroiden tuhoamisena. Patu tarvitseekin siis hyvää, johdonmukaista treeniä eroahdistuksen hallinnassa pitämiseen, sekä kotiutumisen alkuvaiheissa tilan yksinolojen viettämiseen, missä uudelleenjärjestäminen ei haittaa. Patun eroahdistus on kotihoidossa alkanut hieman helpottaa, joten tämän haasteen työstämisessä ollaan jo hyvällä alulla.
Yllättävät tai kuormittavat tilanteet aiheuttavat Patulle stressiä ja tällöin se saattaa uhitella toisille koirille, erityisesti itsensä kaltaisille nuorille uroksille. Se on myös tarkka omista resursseistaan ja tästä syystä Patulle sopisi parhaiten koti, jossa se saa olla perheen ainoa koira. Patu voisi vastaavasti viihtyä rauhallisen narttukoiran kaverina.
Patulle etsitään koirakokenutta aikuiskotia, sillä lasten leikit kiihdyttävät Patua ja voivat aiheuttaa ylimääräistä stressiä. Ennakoitava elämänrytmi, riittävä tekeminen sekä hyvät rutiinit ja johdonmukaisuus tuntuvat olevan resepti Patun onneen. Patun kanssa on kotihoidossa harjoiteltu temppuja, joiden avulla arjenhallinta helpottuu: Patu osaa pyydettäessä mennä lepäämään omalle paikalleen, tulla alas sängyltä ja käsikosketuksella sitä on helppo tarvittaessa ohjailla. Patu on aikaisemmin asunut kaupungissa, ja sen kanssa on kotihoitajan kanssa käyty keskustakävelyllä ja kaupunkivierailulla, joten se saattaisi pärjätä kaupunkiympäristössäkin – eroahdistus huomioonottaen. Patu on tavannut kissoja ja suhtautunut niihin varovaisen uteliaasti, joten se saattaisi sopia kissakotiinkin.
Patun omistajalta vaaditaan aiempaa koirakokemusta ja sitoutumista eroahdistuksen hoitamiseen sekä arkitaitojen ylläpitoon. Erityisesti adoption alkuvaiheissa uuden kodin tulee varautua siihen, että uudet tilanteet ovat tälle turvallisuutta rakastavalle pojalle stressavia. Patun haasteista huolimatta se on herkkä ja rakastava koira, joka antaa omistajalleen todella paljon ja kaiken täysillä. Se on murrosikäinen uros, joka vaatii omistajaltaan ymmärrystä ja tukea.
Patusta joku saa itselleen luottoystävän, joka on erinomainen kaveri harrastuksiin ja lenkkipolulle. Patu on tällä hetkellä kotihoidossa Etelä-Savossa ja sen kuulumisia voi seurata Facebookista: Rapatassujen tarinoita
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Patusta, täytä adoptiohakemus: https://www.onnentassutry.fi/adoptio/adoptiohakemus/
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna. Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.