Pepita

Narttu (steriloitu) n. 4-vuotias
Pepita on asunut Suomessa noin kolme vuotta mutta sille etsitään nyt uutta kotia. Se on pienikokoinen ja painaa noin 6-7 kiloa.
Pepita on koira, joka rakastaa omaa ihmistään. Se nauttii kodin rauhasta ja tasaisesta rutiinien rytmittämästä arjesta. Vieraita kohtaan Pepita on varauksellinen ja vaatii aikaa, ennenkuin se hyväksyy uudet ihmiset lähelleen.
Syy, miksi Pepitalle etsitään uutta kotia on se, että se ei tule toimeen kodin muiden kotieläinten kanssa. Pepita stressaantuu muiden eläinten läheisyydessä ja se ottaa usein yhteen perheen muiden koirien kanssa. Tästä syystä Pepitalle etsitään kotia, jossa se saa olla perheen ainoana koirana.
Pepita osaa kulkea hyvin remmissä ja se on täysin sisäsiisti. Pepitalla on haasteita kohdata vieraita koiria ja se räyhää ulkoillessaan, jos muita koiria on näköpiirissä.
Pepita stressaantuu, jos sen ympärillä on liikaa ärsykkeitä ja paras koti sille olisi rauhallinen asuinalue kaupunkialueen ulkopuolella. Pepita ei tuhoa paikkoja yksin ollessaan mutta jonkin verran haukkuherkkyyttä sillä ilmenee. Tästä syystä kerrostaloasunto ei sovellu Pepitan kodiksi. Pepita ei ole tottunut lapsiin eikä sitä luovuteta lapsiperheeseen.
Pepitan uudelta kodilta vaaditaan koirakokemusta, pitkäjänteisyyttä ja rauhallisuutta. Kokemus rescue-koirista tai kodinvaihtajakoirista olisi varmasti hyödyksi. Pepita on vielä nuori ja oikeanlaisessa ympäristössä se varmasti sopeutuu uuden kodin tavoille. Kun luottamus on saavutettu, Pepitasta saa mitä rakkaimman perheenjäsenen ja lenkkikaverin. Pepitan adoptoijan tulee kuitenkin antaa aikaa ja ymmärrystä sekä varautua siihen, että Pepitan haasteita työstettäessä tarvitaan kärsivällisyyttä. Etenkin kodin vaihtuessa uuteen moni asia tulee olemaan tälle tytölle stressaavaa ja pelottavaakin.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Huomaathan, että koiran käytös voi muuttua koiran olosuhteiden vaihtuessa uuteen ympäristöön. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Pepitasta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.