Petunia

Narttu (steriloitu), n. 2,5 -vuotias

Daniela sai kesän lopulla pyynnön ottaa koirasuojalleen turvaan ystävällisen tytön, joka löytyi Bukarestin kaduilta harhailemasta. Petunialla on luultavasti ollut aiemmin oma koti, koska se on hyvin kiintynyt ihmisiin.

Petunia saapui Suomeen kotihoitoon 1.10.2020.

Petunia on nuori ja pienikokoinen tyttö, joka painaa tasan viisi kiloa. Se on iloinen, hyväluonteinen ja kovin ihmisrakas. Se pienen hetken ujostelee, kun tapaa uuden ihmisen mutta hyvin nopeasti rohkaistuu tekemään tuttavuutta ja nuolaisee kättä ottaen tyytyväisenä rapsutukset vastaan. Kun Petunia saa huomiota ja kehuja, se hyvin innoissaan vispaa häntäänsä koko kehollaan.

Kotihoitopaikassa ei ole lapsia mutta ystävällisen ja ihmisläheisen luonteensa vuoksi Petunia varmasti sopisi myös kouluikäisten lasten perheeseen.

Petunia on äärimmäisen kiltti ja miellyttämisen haluinen rakkauden nälkäinen pieni ilopilleri. Vanhan elämän huonot kokemukset ilmenevät vielä siten, että Petunia pelkää kovia ääniä ja joskus nukkuessaan se herää hätääntyneenä ja syöksyy eteiseen. Se kuitenkin nopeasti rauhoittuu, kun saa ihmiseltä lohdutusta ja rohkaisua. Petunialle etsitään kotia, joka sijaitsee vilkkaan kaupunkiympäristön ulkopuolella.

Petunia on vielä nuori ja se kovasti hakee itselleen leikkikaveria toisista koirista. Se myös hakee uusissa tilanteissa turvaa ja rohkaisua lajitovereistaan. Sille etsitäänkin kotia, jossa on vähintään yksi ystävällinen koirakaveri seuranaan.

Petunia tekee tarpeensa ulos, mutta toisinaan vahinkoja sisällekin vielä sattuu. Petunia on kuitenkin nokkela ja namipalkalla sille saa varmasti opetettua monta uutta asiaa. Se lähtee hyvin innokkaasti lenkille ja viihtyy kovasti ulkoilmassa. Tämä tyttö kaipaa elämäänsä aktiviteettia ja liikuntaa eikä siitä ole sohvaperunaksi. Metsästysviettiä tällä tytöllä ei ole mutta se innokkaasti tutkii ympäristöään.

Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli kiinnostuit Petuniasta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.