Puju

Puju
Uros (kastroitu), noin 6-vuotias
Puju saapui ystävänsä Jojon kanssa marraskuussa Suomeen kotihoitoon. Romanialainen eläinsuojelija sai Pujun ja Jojon huostaansa iäkkään mummon sukulaisilta, jotka passittivat ennen niin rakastetut kotikoirat koirasuojalle mummon kunnon heikettyä. Pojat olivat elämänmuutoksesta kovin hämillään ja masentuivat suuresti. Koirasuojalla ne olivat ilottomia eivätkä halunneet oleskella ulkona lainkaan vaan ne vetäytyivät yhdessä sisätiloihin. Niistä huomasi, että muutto omasta kodista, rakkaan ihmisen luota vieraalle koirasuojalle, oli niille vaikea pala ymmärtää.
Matka Suomeen oli molemmille pojille alussa hämmentävä. Alussa ne olivat passiivisia ja vaan hiljaa kyhjöttivät paikallaan. Mutta päästyään kotihoitajan luo pojat nopeasti rentoutuivat, kun tarjolla oli lämmin sohva ja ihminen, jolta sai huomiota. Ihan niinkuin kotona ennen vanhaan.
Puju on täysin valmis löytämään oman loppuelämän kotinsa. Se on hellyttävä, kuuliainen poika. Puju varovaisesti pyytää lupaa saada tulla ihmisen viereen, jossa se mielellään viihtyy.
Puju on innokas lenkkeilijä ja se nauttii pitkistä kävelyistä. Kotihoidossa ollessaan se on ollut sisäsiisti lukuunottamatta muutamia vahinkoja. Se on aiemmassa kodissaan tottunut ulkoilemaan usein omalla pihallaan ja tekemään tarpeensa monta kertaa päivässä. Siksi Pujulle paras olisi koti, jossa on oma piha ja jossa sen ei tarvitse viettää pitkiä aikoja yksin.
Puju on luonteeltaan ystävällinen ja utelias poika. Se tykkää seurata arjen touhuja oman ihmisensä lähellä. Hoitopaikan muiden koirien kanssa Puju tulee sopuisasti toimeen mutta ei kovin paljoa hakeudu toisten koirien seuraan. Ystävänsä Jojon kanssa niillä on alkanut ilmetä hieman nahistelua, mistä syystä pojille etsitään omia erillisiä koteja. Puju sopii hyvin ainoaksi koiraksi tai ystävällisen narttukoiran kaveriksi.
Pujun ikäarvio on noin kuusi vuotta. Se on pienikokoinen koira (paino 8 kg, selän pituus 58 cm kork 30 cm)
Puju on valloittava persoona, josta saa mitä rakkaimman perheenjäsenen. Pujulle etsitään sitoutunutta ja rakastavaa kotia, joka tarjoaa sille rauhallisen elinympäristön ja tasaiset arjen rutiinit. Puju tarvitsee lempeyttä ja uudet asiat tulee opettaa positiivisen vahvistamisen kautta. Pujun tulevassa perheessä voi olla koiriin tottuneita hieman varttuneempia lapsia, jotka osaavat antaa Pujulle omaa tilaa.
Pujua pääsee sovitusti tapaamaan sen kotihoitopaikkaan Hämeenlinnaan adoptiohaastattelun jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Pujusta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.