Reko

Reko
Uros, s. arviolta joulukuussa 2021
Reko, kaksi sisarustaan ja sen juuri synnyttänyt emo löytyivät hylättynä viime joulukuussa Romanian maaseudulla. Eläinsuojelija otti emon ja pennut huomaansa ja ne ovat siitä lähtien saaneet perheenä asustella pienellä koirasuojalla. Pennuilla on nyt ikää noin neljä kuukautta ja ne ovat pian valmiita matkaamaan omiin koteihinsa.
Reko painaa nyt noin 6 kiloa ja siitä kasvaa aikuisena arviolta pienehkö / keskikokoinen matalarakenteinen koira. Rekon emo on pienikokoinen ja painaa 8 kiloa.
Reko sisaruksineen ovat ystävällisiä ja leikkisiä pentuja. Niiden päivät koirasuojalla kuluvat keskenään touhutessa ja tarhan menoa seuratessa. Reko on iloinen ja touhukas poika. Se tulee uteliaana tutustumaan tarhan vierailijoihin ja viihtyy hyvin sylissä, kunnes sille tulee kiire päästä sisarustensa kanssa leikkimään.
Pennuilla on tarhalla turvallinen ihminen huolehtimassa mutta koirasuojan kiireisessä menossa pentujen ihmiskontaktit jäävät vääjäämättä vähäisiksi eikä uusia ihmiskohtaamisia pääse syntymään. Onkin odotettavaa, että pentujen kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa niin ihmisiin kuin moniin asioihin totutellessa. Koska Reko on tottunut elämään koiraseurassa, sille voisi olla suurena tukena kotiutumisessa, jos adoptiokodissa on koirakaveri.
Reko on viettänyt viettänyt suojattua elämää koiratarhalla, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Iitulle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Reko on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Rekosta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.