Rosa

Narttu, steriloitu, noin 1-vuotias
Omaa kotiaan etsii valloittava Rosa. Rosa matkasi Suomeen kotihoitoon 12.8. ja odottaa oman kodin löytymistään Hämeenlinnan seudulla.
Romanialaiset eläinsuojelijat saivat pyynnön auttaa kadulle hylättyä nuorta koiraa. Rosa oli hihnastaan sidottu katutolppaan mutta omistaja ei koskaan saapunut noutamaan tyttöä. Ilmeisesti Rosa oli tarkoituksella hylätty, koska tiedusteluista huolimatta omistajaa ei koskaan löydetty eikä tytön perään kukaan kysellyt.
Rosa on pienehkö koira, joka painaa noin 12 kiloa ja säkäkorkeus on noin 35 cm.
Rosa on aivan ihana tyttö. Sosiaalinen, reipas, leikkisä, kiltti, tottelevainen ja todella energinen. Rosa kaipaa leikkikaveria ja olisi hienoa, jos tulevassa kodissa olisi innokas leikkitoveri tai ainakin lähipiirissä niin, että Rosa pääsisi riehumaan lajitoverin kanssa sydämensä kyllyydestä vähintään muutaman kerran viikossa.
Rosa rakastaa lenkkeilyä ja se sujuu hienosti, joskin välillä intoutuu vetämään, joten aivan hentoisen ihmisen tai lapsen talutettava ei vielä ole. Mutta harjoittelemalla oppii varmaan nopeasti kulkemaan vetämättä. Rosa on fiksu ja oppivainen. Rosa yrittää houkutella hoitopaikan muita koiria leikkiin kanssaan nuoren koiran innokkuudella.
Rosa osaa peruskäskyjä, kuten luoksetulon ja paikan. Rosa istuu nätisti, kun hihnaa laitetaan kiinni. Lenkille lähdettäessä Rosa innostuu puremaan remmiään, mutta irrottaa pienen suostuttelun jälkeen – sitäkin harjoitellaan hoitopaikassa monta kertaa päivässä.
Yhteiselo muiden koirien kanssa sujuu hienosti. Kaikki viisi koiraa hoitopaikassa pystyvät ruokailemaan samassa tilassa, eikä Rosa ole mustasukkainen edes ruokakupistaan.
Pysyäkseen onnellisena Rosa tarvitsee todella aktiivisen perheen, joka jo valmiiksi liikkuu paljon. Rosan adoptointia ei kannata pohtia sillä ajatuksella, että sitten tulee liikuttua enemmän, kun pitää koira viedä lenkille. Rosa tarvitsee ihmisen, joka nauttii ulkoilusta yhtä paljon kuin se itse.
Rosa on ihmisrakas koira, joka pitää hellyttelyistä. Vieraita miehiä Rosa saattaa aluksi vähän aristella, mutta hetken juttelun jälkeen menee jo haistamaan kättä. Naisia Rosa rakastaa jo heti tavatessa. Lapsiin suhtautumista ei ole päästy testaamaan, mutta luultavasti Rosa suhtautuu koiriin tottuneisiin lapsiin ystävällisesti aivan kuten aikuisiinkin.
Rosalla ei ole hoitopaikassa ilmennyt eroahdistusta. Yksin jäädessään se saattaa haukahtaa pari kertaa, mutta lopettaa yleensä nopeasti. Rosa ei ole tuhonnut mitään yksin ollessaan. Mutta silti häntä ei vielä kannata jättää yksinään ilman koirakaveria koko päiväksi ennenkuin yksinoloa on uudessa kodissa harjoiteltu. Yksinolo varmaan sujuu jonkin ajan kuluttua, kun oppii ymmärtämään, että ihminen tulee takaisin.
Rosaa kiinnostaa kaikki ympäristön tapahtumat, mutta erityistä metsästysviettiä sillä ei ole ilmennyt.
Kaiken kaikkiaan Rosa on valloittava, reipas ja iloinen koira, joka sopeutuu todella hyvin uusiin asioihin. Hänestä joku saa upean seuralaisen aktiiviseen elämään. Rosalle etsitään kotia, jossa se saa rakastamaansa läheisyyttä ja nuoren koiran kaipaamaa puuhaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista nuoren koiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Rosaa pääsee sovitusti tapaamaan sen nykyiseen hoitopaikkaan adoptiohaastatteluiden jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Rosasta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescue-toimintaan ja noudattaa suomalaisten rescue-yhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.