Rufus

Rufus
Uros, s. arviolta marraskuussa 2021
Rufuksen tarina sai alkunsa, kun emonsa Annie synnytti viisi poikapentua talviselle Bukarestin kadulle. Koiraperhe oli kadulla täysin turvattomana eikä olisi selviytynyt pitkään ilman apua. Ystävällinen eläinsuojelija-Gabi otti emon ja pennut pikaisesti koirasuojalleen turvaan, jossa ne ovat saaneet yhdessä kasvaa jo neljän kuukauden ikään. Koko katras on pian valmis muuttamaan omiin koteihinsa.
Rufus painaa nyt alle 10 kiloa ja siitä kasvaa aikuisena arviolta pienehkö keskikokoinen poika (n. 20 kiloa) mutta tarkkaa kokoa täysikasvuisena voi vain arvuutella. Rufuksen emo painaa 17 kiloa. Rufus on matalarakenteinen, joten kovin korkeaksi se ei kasva.
Rufus veljeksineen ovat ystävällisiä ja leikkisiä pentuja. Niiden päivät koirasuojalla kuluvat keskenään touhutessa. Uusia ihmisiä Rufus alussa ujostelee mutta se rohkaistuu kyllä nopeasti ottamaan vastaan rapsutuksia.
Pennuilla on tarhalla turvallinen ihminen huolehtimassa mutta koirasuojan kiireisessä menossa pentujen ihmiskontaktit jäävät vääjäämättä vähäisiksi eikä uusia ihmiskohtaamisia pääse syntymään. Onkin odotettavaa, että pentujen kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa niin ihmisiin kuin moniin asioihin totutellessa. Koska Rufus on tottunut elämään koiraseurassa, sille voisi olla suurena tukena kotiutumisessa, jos adoptiokodissa on koirakaveri.
Rufus on viettänyt suojattua elämää koiratarhalla ja sen elinpiiri on hyvin rajattu, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Rufukselle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Rufus on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Rufuksesta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, ok sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.