Sansa

Sansa
Narttu, s. arviolta lokakuussa 2021
Sansa löytyi marraskuussa Bukarestin kadulle hylättynä muutaman viikon ikäisenä. Ystävällinen eläinsuojelija-Gabi otti pennun koirasuojalleen turvaan, jossa se on saanut kasvaa jo noin viiden kuukauden ikään.
Sansa painaa nyt noin 10 kiloa ja siitä kasvaa aikuisena arviolta sirorakenteinen, keskikokoinen tyttö mutta tarkkaa kokoa täysikasvuisena voi vain arvuutella.
Sansa on iloinen ja leikkisiä pentu. Sen päivät koirasuojalla kuluvat muiden tarhan pentukoirien kanssa touhutessa. Uusia ihmisiä Sansa alussa pienen hetken ujostelee mutta hyvin nopeasti se tulee tekemään tuttavuutta.
Sansalla on tarhalla turvallinen ihminen huolehtimassa mutta koirasuojan kiireisessä menossa sen ihmiskontaktit jäävät vääjäämättä vähäisiksi eikä uusia ihmiskohtaamisia pääse syntymään. Onkin odotettavaa, että Sansan kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa moniin asioihin totutellessa. Koska Sansa on tottunut elämään koiraseurassa, sille voisi olla suurena tukena kotiutumisessa, jos adoptiokodissa on koirakaveri.
Sansa on viettänyt suojattua elämää koiratarhalla ja sen elinpiiri on hyvin rajattu, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Sansalle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Sansa on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Sansasta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, ok sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.