Sole – varattu

Narttu, s. arviolta marraskuussa 2020
Sole ja siskonsa Luna otettiin turvaan Cristianan tarhalle, kun niiden omistaja halusi päästä pennuista eroon. Kyseessä oli taas se valitettavan tyypillinen tilanne Romanian maaseudulla: leikkaamaton pihakoira sai vahinkopennut, joita kukaan ei halua. Cristiana suostui ottamaan pennut koirasuojalleen sillä ehdolla, että niiden emo steriloidaan eikä uusia ei-toivottuja pentuja enää syntyisi
Sole on nyt noin neljän kuukauden ikäinen tyttö. Se on pienikokoinen ja painaa tällä hetkellä noin kolme kiloa. Sen säkäkorkeus on noin 20 cm ja selän pituus 28 cm. Sole toki vielä jatkaa kasvuaan mutta jää aikuisenakin arviolta pienehköksi.
Sole on koiratarhalla reipas ja iloinen pentu. Se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja tutuiksi tulleisiin ihmisiin se suhtautuu luottavaisesti. Solella on tarhalla ollessaan ollut turvallisia ihmiskontakteja, joten se tulee tottuneesti syliin ja rapsuteltavaksi eikä pelkää ihmisen kosketusta.
Sole on viettänyt suojattua elämää tarhalla, jossa ulkomaailman ärsykkeet ovat vähäisiä. Monet kotikoiran elämään kuuluvat asiat tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Solelle aikaa totutella uuteen arkeensa omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Sole on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella. Koska Sole on koko tähänastisen elämänsä tottunut elämään koiralaumassa, sen kotiutumisessa olisi varmasti suurena tukena ystävällinen koirakaveri. Koska Sole on vielä steriloimaton, sitä ei luovuteta samaan kotiin kastroimattoman uroskoiran kanssa.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Solesta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.