Stella

Narttu (labradormix), s. tammikuussa 2021

Miltä tuntuu olla vääränlainen? Joutua omien ihmistensä hylkäämäksi, siksi että on liian pitkä tai pään muoto on vääränmallinen.

Stella ostettiin Romaniassa 200 eurolla kasvattajalta, joka väitti sen olevan puhdasverinen labradorinnoutaja. Se haettiin pentuna omaan kotiin ja tyttö kotiutui hienosti. Se oli iloinen ja leikkisä pentu, joka tuli hyvin toimeen perheen kissan kanssa. Mutta viikkojen kuluessa Stella alkoi kasvaa ja omistajalla heräsi epäilys, että Stella ei olekaan puhdasrotuinen. Kun Stella noin 7-kuukauden iässä näytti erilaiselta, kuin omistaja olisi halunnut, se käytiin hylkäämässä koiratarhalle.

Stella on hurmaava tyttö, jolla on nyt ikää noin 8 kuukautta. Se on hyväntuulinen ja ystävällinen. Koiratarhalla onneksi riittää leikkikavereita ja Stella nauttii koiratovereiden kanssa peuhaamisesta. Stella on tarhalla sopuisa eikä aiheuta hämminkiä, se on perusluonteeltaan rauhallinen. Stella tulee hyvin toimeen sekä koirien että kissojen kanssa.

Stella on hoikkarakenteinen labradormix ja vielä pentumaisen honkelo. Stellan pitkä häntä on kunniamaininnan arvoinen. Stella saattaa vielä saada lihaksia ja sen arvioitu paino aikuisena on noin 20-25 kiloa. Stella tullaan steriloimaan Romaniassa ennen Suomeen tuloa.

Kotikoiran elämä on tullut Stellalle jo tutuksi mutta uuteen kotiin tulo tarhaelämällä vietetyn ajan jälkeen voi olla hämmentävää. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Stellalle aikaa totutella uuteen kotiinsa omaan tahtiinsa. Adoptiokodin tulee myös varautua opettamaan Stellalle sisäsiisteyttä ja hihnakävelyä.

Stella on vielä pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista nuoren koiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.

Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Stellasta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.

Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.

Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.