Susu

Narttu, s. arviolta huhtikuussa 2021

Susu ja sisarensa Sylvi löytyivät hylättyinä Danielan koirasuojan viereisestä puistosta. Tyttöpennut pääsivät onneksi pian Danielan tarhalle turvaan, jossa ne ovat nyt asustelleet muutaman viikon. Susu ja Sylvi ovat nyt noin kolmen kuukauden ikäisiä ja ne ovat syyskuussa valmiita matkaamaan omiin koteihinsa. Susu painaa nyt noin 4 kiloa ja siitä kasvaa aikuisena arviolta keskikokoinen (15-20 kiloa) mutta tarkkaa kokoa täysikasvuisena voi vain arvuutella. Susu ja Sylvi ovat molemmat ystävällisiä ja leikkisiä pentuja. Niiden päivät koirasuojalla kuluvat keskenään touhutessa ja tarhan menoa seuratessa. Pennuilla on tarhalla turvalliset ihmiset huolehtimassa ja tytöt tulevatkin tottuneesti syliin ja rapsuteltavaksi eivätkä ne pelkää ihmisen kosketusta.

Koska Susu on tottunut elämään koiraseurassa, sille etsitään ensisijaisesti kotia, jossa sillä on yksi tai useampi koirasisarus tukenaan kotiutumisessa. Susu on viettänyt viettänyt suojattua elämää koiratarhalla, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Susulle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa. Susu on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa.

Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella. Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Sususta, täytä adoptiohakemus sivuillamme. Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna.

Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa. Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.