Teppo

Uros, s. kesäkuussa 2020

Daniela oli palaamassa maaseudulta koiratarhalleen ja autossa oli tiivis tunnelma. Pelastusmatka maaseudulle oli ollut surullinen, sillä kodittomia koiria oli löytynyt poikkeuksellisen paljon. Daniela oli ottanut kaikki avuttomat pennut mukaansa, joita oli nyt kyydissä 14 kappaletta. Danielan huoli oli suuri, olisiko jo täydellä tarhalla kaikille uusille pennuille tilaa. Ajaessaan pimenevässä illassa maantietä pitkin, tienvarrella näkyi liikettä. Siellä kyyristeli pelokkaina kaksi vaaleaa pentua, Teppo ja siskonsa Tiiti. Ne olivat vielä kovin nuoria ja selkeästi aliravittuja. Hetkeäkään empimättä Daniela otti pikkuiset mukaansa ja niin matka jatkui 16 pennun kanssa Danielan pienelle koirasuojalle.

Teppo ja Tiiti ovat jo kovasti vahvistuneet ja reipastuneet siitä, kun ne löytyivät tienposkesta. Ne ovat iloisia ja leikkiväisiä pentuja. Koirasuojan pentutarhauksessa riittää vipinää, kun pikkuisilla on jatkuva meno päällä. Teppo ja Tiiti hetken ujostelevat uusia ihmisiä mutta nopeasti saavat uskallusta kun huomaavat, että heitä kohdellaan ystävällisesti. Sisarukset rohkaistuvat päivä päivältä ja molemmista varmasti kuoriutuu rakastavassa perheessä reippaita kotikoiria.

Tepolla on nyt ikää noin 3 kuukautta. Se on sirorakenteinen ja siitä kasvaa arviolta noin 10-15 kiloinen poika. Tosin tarkkaa kokoa täysikasvuisena voi vain arvuutella.

Koska Teppo on tottunut elämään koiraseurassa, sille etsitään ensisijaisesti kotia, jossa sillä on yksi tai useampi koirasisarus tukenaan kotiutumisessa.

Monet kotikoiran elämään kuuluvat asiat tulevat olemaan Tepolle uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Tepolle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.

Teppo on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.

Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Teposta, täytä adoptiohakemus sivuillamme.