Tobi

Tobi
Uros, kastroitu, arviolta 3,5 vuotias
Tobi päätyi aikanaan Cristianan koirasuojalle, kun joku kävi heittämässä sen ja kaksi muuta pikkukoiraa aidan yli tarhan pihalle. Tobi oli tuolloin vielä pentu.
Tobi on hyväntuulinen poika, joka tulee tarhan koiralaumassa sopuisasti toimeen muiden kanssa. Se intoutuu välillä leikkimään ja painimaan koirakavereiden kanssa ja on kiinnostunut jahtaamaan tarhapihalle ilmaantuvia pikkujyrsijöitä. Tobi hakeutuu ihmisten läheisyyteen ja on aina valmis silitettäväksi. Tobista saisikin itselleen mitä uskollisimman ystävän.
Tobi on pieni keskikokoinen koira, jonka selän pituus on noin 45 cm ja säkäkorkeus 40 cm. Tobi on tarhalla käynyt ruokakupilla liian ahkeraan ja sille on kertynyt ylipainoa. Poika painaa tällä hetkellä noin 13 kiloa.
Tobille etsitään kotia, jossa se saa olla arjen touhuissa mukana. Tobi viihtyy ulkosalla ja se varmasti nauttisi luonnossa liikkumisesta. Tobi kaipaa liikuntaa ja sen liikakilot kyllä karisevat, kunhan pääsee pikkuhiljaa kävelylenkkien makuun. Tobin ihmisrakkaan luonteen vuoksi se sopisi ainoaksi koiraksi mutta sopuisa koirakaverikaan ei olisi pahitteeksi.
Koska kotikoiran elämään kuuluvat taidot ovat Tobille uusia, tulevan kodin pitää varata kärsivällisyyttä uuden opettamiseen. Sisäsiisteys, hihnakävely ja muut taidot tulee opetella alusta pitäen. Tobi varmasti oppii paljon uutta mutta pojalle tulee antaa aikaa edetä omaan tahtiinsa. Adoptoijan tulee sitoutua Tobin kasvattamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin ja ymmärtää, että monet uudet asiat etenkin kotiutumisen alkuvaiheissa voivat olla jännittäviä.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Huomaathan, että koiran käytös voi muuttua koiran olosuhteiden vaihtuessa uuteen ympäristöön. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Tobista, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Traces rekisterinumero: 2308/0521/2018.
Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituina/kastroituina.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.