Toffee

Toffee
Uros, kastroitu, noin 5-6 -vuotias
Toffee-pojan aiemmasta elämästä tai kokemuksista ei ole juurikaan tietoa. Romanialainen eläinsuojelija pelasti kadulle hylätyn pojan koirasuojalleen turvaan, josta se matkasi Suomen kotihoitoon 17.12.2022. Toffee oli saapuessaan ihmeissään ja uusi kotimaa pelotti mutta jo ensimmäisten tuntien jälkeen poika rohkaistui tutkimaan paikkoja ja ruoka ja juoma maistuivat. Se pian haki ihmisestä turvaa ja pyrki jo ensimmäisenä yönä viereen nukkumaan.
Muutaman kotihoitoviikon perusteella tiedämme, että suloinen Toffee on tottelevainen, oppivainen ja leikkisä koira, jonka mielestä kaikkein parasta on ihmisen läheisyys ja silitykset. Siitä on nopeasti kuoriutunut iloinen velikulta, joka hurmaa olemuksellaan. Herkut maistuvat Toffeelle kovasti ja niiden avulla tälle nokkelalle pojalle onkin helppo opettaa uusia taitoja.
Toffee on ihana paketti rakkautta ja hyvää mieltä. Se pitää kainaloon käpertymisestä oman ihmisensä kanssa mutta pelkäksi sohvaperunaksi siitä ei ole. Se hakee kotihoitopaikan toisia koiria kanssa leikkiin ja sille sopisi hyvin sellainen koti, jossa on leikkisä kaveri seurana. Toffeessa on myös vuorikauriin ketteryyttä, sillä se kevyesti hyppää korkealle ja varsinkin ruokapöydälle, jos sinne on jäänyt ruokaa tarjolle. Mutta kun on joutunut itse aiemmin ruokansa hankkimaan, niin se on opettanut nokkelalle pojalle kekseliäisyyttä.
Uusia ihmisiä Toffee alkuun jännittää ja ilmoittaa siitä haukkumisella. Mutta huomatessaan, että hätää ei ole, se nopeasti rauhoittuu.
Suurin haaste Toffeen kanssa on ollut ulkoilun opettelu ja erityisesti siksi, että valjaat, hihnat ja pannat ovat sen mielestä pelottavia. Harjoittelun myötä lenkit ovat nyt alkaneet onnistua ja Toffee uskaltaa jo tehdä tarpeensakin ulos. Suosittelemme karkausriskin minimoimiseksi, että rescue-koirilla pidetään alussa kahta hihnaa, valjaita ja pantaa mutta Toffeelle tämä yhdistelmä oli alussa liian pelottava. Varustuksen keventäminen lenkeillä ja omassa pihassa vapaana liikkuminen ovat olleet avain Toffeen onnistuneen ulkoilun opettelussa. Siksi Toffeelle etsitään kotia rauhallisesta ympäristöstä, jossa Toffeella olisi oma turvallinen piha. Vastaavasti rauhalliset lenkkimaastot luonnossa ovat varmasti sen mieleen.
Toffee on pienikokoinen koira, joka painaa noin 6 kiloa. Toffeen ikäarvio on noin 5,5 vuotta.
Adoptoijan tulee sitoutua Toffeen kasvattamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin ja ymmärtää, että tutusta kotihoitopaikasta uuteen kotiin siirtyminen voi alussa olla sille jännittävää. Toffeelle etsitään kotia, jossa on turvalliset rutiinit ja tasainen arki. Toffeen tuleva koti voi olla aikuinen perhe tai siellä voi olla jo koiriin tottuneita hieman varttuneempia lapsia. Pienten lasten hulina voi olla Toffeelle liian stressaavaa.
Toffeella todettiin Romaniassa paikallisia sikaripunkin aiheuttamia iho-oireita, mikä ilmeni kutinana. Hoito aloitettiin heti koirasuojalla ja oireet saatiin nopeasti kuriin jo ennen Suomeen tuloa. Toffee ei enää raavi itseään ja turkki on alkanut kasvaa takaisin niihin kohtiin, josta oli aiemmin karva lähtenyt.
Toffee on kotihoidossa Hämeenlinnan suunnalla, ja sitä pääsee sovitusti tapaamaan adoptiohaastattelun jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Huomaathan, että koiran käytös voi muuttua koiran olosuhteiden vaihtuessa uuteen ympäristöön. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Toffeesta, täytä adoptiohakemus:
Toffee on tuotu Suomeen rokotettuna ja loishäädettyinä. Se on kastroitu ja testattu useiden tautien varalta.
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.