Tyyne

Tyyne
Narttu, noin 1,5-vuotias (s. lokakuu 2020)
Tyyne on valloittava, reilu yksivuotias tyttö, josta nykyinen perheensä joutuu luopumaan. Tyyne saapui Suomeen viime talvena ollessaan vielä pentu. Se on yksi kymmenen koiran pentueesta, joka löytyi Romaniassa pellolle hylättynä. Tyyne on Suomessa ollessaan varttunut murrosikään ja se on ehtinyt jo oppia paljon kotikoiran elämästä, mutta yhteiselo perheen muiden narttukoirien kanssa ei suju ja siksi tytölle etsitään uutta kotia.
Tyyne rakastaa omia ihmisiään ja haluaa viettää aikaa niiden kanssa sohvalla lojuen ja vieressä nukkuen. Tyyne on tottunut lapsiin ja niistä se kovasti pitääkin. Itselleen vieraita aikuisia ihmisiä Tyyne alussa arastelee ja se tuleekin tutustuttaa uusiin ihmisiin hallitusti.
Tyyne on asunut koko ikänsä maaseudulla ja se on oikein tehokas ja ahkera pihavahti. Omaa aluettaan se suojelee voimakkaasti ja tätä Tyynen ominaisuutta uuden kodin tulee osata käsitellä, erityisesti kun vieraat ovat pyrkimässä Tyynen vahtimalle reviirille. Oman pihansa ulkopuolella Tyyne ei räyhää muille koirille eikä ihmisille.
Tyyne tulee toimeen kissojen ja vahvaluonteisten koirien kanssa. Mutta nykyisen kodin vanhaa narttukoiraa Tyyne ei hyväksy ja tämä aiheuttaa fyysisiä yhteenottoja koirien välillä. Tyynelle etsitäänkin nyt kotia ainoana koirana tai hyvähermoisen uroksen kaverina.
Tyynen mielipuuhaa on irtijuokseminen ja päästäisten ja myyrien metsästys. Tyynelle täydellinen paikka olisi koti maalta, jossa se saa juosta ja temmeltää ja vahtia omaa pihaa ja perhettään. Kaupungin äänet voisivat olla liikaa Tyynelle, joka on asunut maalla koko ikänsä. Siksi Tyyneä ei tulla luovuttamaan kerrostaloon eikä vilkkaaseen ympäristöön.
Tyynellä on vielä epävarmuutta itselleen uusille asioille. Se esimerkiksi pelkää uusia ääniä ja kädessä olevia esineitä kuten haravaa, suksisauvaa tms. Tyyne on kuitenkin näissä tilanteissa hyvin hallittavissa ja uskaltaa rohkaistuna tulla esim. sauvoja haistelemaan. Muutenkin Tyyne on todella oppivainen, kuuntelee ja haluaa tehdä oikein. Rutiinit ovat tärkeitä Tyynelle, joka helposti stressaantuu muutoksista. Esimerkiksi sohvan kääntäminen eri kohtaan voi herättää ihmetystä, joka näkyy levottomuutena ja pelokkuutena.
Tyyne on steriloitu keskikokoinen tyttö, joka painaa 23 kiloa ja sen säkäkorkeus on 52 cm. Tyynellä on voimassa olevat rokotukset.
Tyynelle etsitään koirakokenutta kotia, joka on valmis antamaan epävarmalle koiralle aikaa ja ymmärrystä. Tyyne on vielä hyvin nuori ja nokkela koira, joka varmasti oppii paljon uutta. Adoptoijan tulee sitoutua Tyynen kasvattamiseen positiivisin menetelmin ja varautua siihen, että kodin vaihtuessa Tyynen stressitaso tulee alussa olemaan korkealla.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Tyynestä, täytä adoptiohakemus:
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.