Una

Una
Narttu, s. arviolta maaliskuussa 2022
Una löytyi sisarensa Obin kanssa romanialaiselta pellolta, jonne ne oli hylätty pieninä pentuina. Ystävällinen eläinsuojelija-Cera otti pennut koirasuojalleen turvaan, jossa ne ovat saaneet kasvaa nyt noin kuuden kuukauden ikään.
Una painaa tällä hetkellä noin 6 kiloa ja sen säkäkorkeus on 40 cm. Unasta kasvaa aikuisena arviolta sirorakenteinen, keskikokoinen tyttö.
Una on herkkä ja ystävällinen pentu. Se on pentumaisen utelias ja mutta samalla melko rauhallinen tyttö. Sen päivät koirasuojalla kuluvat muiden tarhan koirien kanssa touhutessa. Una on ihmisiä kohtaan ystävällinen. Se on vielä pentu ja saattaa ujostella itselleen vieraita ihmisiä hetken, mutta rohkaistuu nopeasti.
Unalla on tarhalla turvalliset ihmiset huolehtimassa mutta koirasuojan kiireisessä menossa sen ihmiskontaktit jäävät vääjäämättä vähäisemmiksi kuin kotikoiralla. Onkin odotettavaa, että Unan kotiutuminen tulee vaatimaan aikaa moniin sille uusiin asioihin totutellessa. Koska Una on tottunut elämään koiraseurassa, sille voisi olla suurena tukena kotiutumisessa, jos adoptiokodissa on koirakaveri.
Una on viettänyt suojattua elämää koiratarhalla ja sen elinpiiri on hyvin rajattu, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Unalle aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Una on pentu, joka tarvitsee kodin jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Unasta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, ok sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa, kuten Unankin kohdalla, adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.