Väinö

Uros (kastroitu) synt. 02/2019

Väinö on 1-vuotias hurmaava nuori herra, joka matkusti Romaniasta Suomeen heinäkuussa 2019 omaan kotiinsa, alle viiden kuukauden ikäisenä. Väinö on nyt yhdistyksellä kotihoidossa, jossa sille etsitään uutta kotia edellisen omistajan elämänmuutoksen vuoksi, Väinöstä riippumattomista syistä.

Väinö on poika, jolla on kultainen luonne. Se on utelias ja leikkisä mutta samalla herkkä ja hieman ujo pohdiskelija. Väinö on energinen ja iloinen, keskikokoista hieman isompi nuorimies. Nyt täysikasvuisena Väinö painaa n. 20 kiloa ja sen säkäkorkeus on 58 cm.

Väinö nauttii pitkistä metsälenkeistä ja se mielellään haistelee ja tarkkailee ympäristöään. Väinö saa suurta iloa muiden koirien seurasta. Väinö on asunut ilman koirakaveria mutta se viihtyisi mainiosti nuorehkon, leikkisän, vähintään keskikokoisen koiran kaverina. Väinö tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa mutta erityisesti nartut ovat sen mieleen. Väinölle kodin vaihtamisen tuoma muutos voisikin olla pehmeämpi, jos sillä olisi koirakaveri seuranaan.

Väinö kävelee mallikkaasti hihnassa ja on sisäsiisti. Energisestä luonteestaan huolimatta, poika osaa rauhoittua ja onkin melko rauhallinen sisällä. Yöt poika nukkuu rauhassa ja tykkää käpertyä kainaloon. Kissojen kanssa Väinö pärjää hyvin, joskin leikkimielellä välillä innostuisi jahtaamaan mutta tottelee kuitenkin, kun siitä hänelle mainitaan.

Väinö suhtautuu vieraisiin hieman harkiten. Poika saattaa aluksi haukkua tuntemattomille mutta saadessaan tutustua omassa tahdissaan, hännänheilutus alkaa ja paijaukset otetaan vastaan innolla. Omiin ihmisiinsä Väinö kiintyy nopeasti ja on varsinainen sydänkäpynen.

Väinö on oikein oppivainen ja tottelee käskyjä hyvin. Poika on motivoitavissa nameilla ja oppiikin nopeasti uusia temppuja. Väinö on vielä hieman pentutöhelö, joten välillä keskittyminen herpaantuu. Johdonmukaisella ohjaamisella ja positiivisin keinoin Väinöstä saa oikein mallikelpoisen elämänkumppanin.

Väinön kodiksi sopisi parhaiten omakotitalo. Pojalla on pientä haukkuherkkyyttä uusille äänille. Kokonsa ja innokkuutensa vuoksi Väinöä ei luovuteta pikkulapsiperheeseen. Mutta jo kouluikäiset, koiriin tottuneet, rauhallisesti toimivat ja tilaa antavat lapset kyllä sopivat Väinön lähipiiriin.

Väinölle etsitään kotia, joka antaa pojalle aikaa sopeutua mullistavaan elämänmuutokseen kodin vaihduttua.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut antamaan Väinölle kodin, täytä adoptiohakemus sivuillamme.