Veeti

Veeti
Uros, s. arviolta joulukuussa 2021
Katso video Onnentassujen Facebookista!
Veetin pieni emokoira Olga eli romanialaisen perheen pihalla, ketjuun kiinnitettynä. Kun se synnytti kaksi pentua, Veetin ja Viivin, niin omistaja pyysi paikallista eläintensuojelijaa hakemaan ne pois. Neuvotteluiden jälkeen perhe suostui antamaan myös Olga-emon pois.
Tämä pikkuperhe onkin sen jälkeen saanut elellä koirasuojalla turvassa ja Veeti ja Viivi ovat nyt kasvaneet noin neljän kuukauden ikään ja ovat pian valmiita matkaamaan omiin koteihinsa.
Veeti painaa nyt noin 6,5 kiloa ja siitä kasvaa aikuisena arviolta pienehkö / keskikokoinen matalarakenteinen koira. Veetin emo on pienikokoinen ja painaa noin 6 kiloa.
Veeti ja sisarensa Viivi ovat ystävällisiä ja leikkisiä pentuja. Niiden päivät kuluvat koirasuojan pienempien kanssa touhutessa. Veeti on pentumaisen puuhakas ja iloinen poika. Se on aluksi hieman ujo uusille ihmisille, mutta rohkaistuu nopeasti. Rapsutukset ovat sille kovin mieluisia. Veeti tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Veeti on viettänyt suojattua elämää koiratarhalla, joten monet asiat adoptiokodissa tulevat olemaan sille uusia. Vieraat ihmiset, autot, monet äänet ja esineet saattavat alussa tuntua pelottavilta. Adoptoijan tuleekin varautua antamaan Veetille aikaa totutella kotikoiran elämään omaan tahtiinsa. Monen asian opettelu sisäsiisteydestä hihnakävelyyn tulee vaatimaan adoptoijalta kärsivällisyyttä ja aikaa.
Veeti on pentu, joka tarvitsee kodin, jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa. Koirakontaktit ovat sille tärkeitä. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutumista pentukoiran kasvattamiseen positiivisella vahvistamisella.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Veetistä, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituna. Pentukoiria (alle 6 kk) ei voida nuoren ikänsä ja pienen kokonsa vuoksi steriloida/kastroida Romaniassa. Näissä tapauksissa adoptoijan tulee sitoutua teettämään toimenpide Suomessa.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.