Vieno

Narttu (steriloitu), 2,5-vuotias
Koko: Siro keskikokoinen, 15-kiloa
Vieno on tällä hetkellä kotihoidossa Pieksamäellä odottamassa uutta kotiaan.
Vieno-tyttö saapui Suomeen kaksi vuotta sitten. Se on yksi kymmenen koiran pentueesta, joka löytyi Romaniassa muutaman viikon ikäisenä pellolle hylättynä. Vieno on tähän asti viettänyt Suomessa kotikoiran elämää lapsiperheen ainoana koirana kaupungissa. Nyt Vienolle etsitään kotia rauhallisemmasta ympäristöstä, koska kaupungin äänet ja hälinä ovat tälle herkälle tytölle kuormittavia.
Vieno on ihastuttava persoona. Sillä on upeita vahvuuksia: se on elämäniloinen, oppivainen ja lähipiirinsä ihmisiä kohtaan hellä ja rakastava. Se nauttii pitkistä metsälenkeistä, tottistempuista ja rapsuttelusta. Vienoa on helppo motivoida nameilla. Kun se saa tarpeeksi aktivointia, se osaa hienosti rauhoittua sisällä, ja yksinolot sujuvat.
Vieno on paimen- ja vahtiviettinen koira, joka kiihtyy helposti. Vienolle on tärkeää tietää, miten sen tulee toimia, joten se kaipaa rauhallista ja johdonmukaista ohjaajaa. Vieno osaa perusvihjeet, ja sen kanssa on käyty useita kursseja.
Vieno on edellisessä kodissaan ollut melko arka ja jännittänyt vieraita ihmisiä sekä kovia ääniä. Vieno on nuori ja oikeassa ympäristössä vielä rohkaistuu, mutta sillä voi tulevaisuudessakin olla varautuneisuutta vieraita ihmisiä ja uusia tilanteita kohtaan. Vieno tulee tutustuttaa vieraisiin hallitusti, minkä jälkeen se pystyy rentoutumaan. Vieno on edellisessä kodissaan tottunut lapsiin mutta lasten vierailut ovat olleet sille jännittäviä. Vienolle etsitäänkin kotia aikuisperheestä.
Vieno on koirasosiaalinen, mutta se voi kiihtyä vieraista koirista etenkin kohtaamistilanteissa. Lenkillä ohitukset sujuvat hyvin namin avulla. Paras lenkkipaikka on luonto, jossa Vieno puhkeaa kukkaan. Vienon kotihoitopaikassa maaseudulla on useita koiria ja alun tutustumisen jälkeen se on oppinut hienosti toimimaan osana laumaa ja haastaa ahkerasti muita lenkkiin kanssaan.
Vieno voisi viihtyä kodissa, jossa sillä olisi yksi tai useampi itsevarma ja koirasosiaalinen lajitoveri, jolta se saisi arjessa kaipaamaansa rohkaisua ja aktivointia. Se pärjää myös ainoana koirana, tärkeintä on lempeä ja johdonmukainen ihminen, joka osaa rohkaista ja tukea Vienoa.
Vieno etsii sitoutunutta, rakastavaa ja rauhallista aikuiskotia koirakokeneen ihmisen luota maaseudulta tai rauhallisesta taajamasta. Aktiivisen Vienon tulee myös saada uudessa kodissaan liikuntaa ja mielekästä tekemistä. Herkkyytensä alla Vieno on innokas ja rakastava persoona, josta saa upean ystävän niin kainaloon kuin koiraharrastuksiin.
Vienoa pääsee sovitusti tapaamaan sen nykyiseen kotihoitopaikkaan adoptiohaastatteluiden jälkeen.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Vienosta, täytä adoptiohakemus:
Vienolla on voimassaolevat rokotukset ja sen terveyttä on käyty säännöllisesti tarkistuttamassa eläinlääkärissä.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä