Welmu

Welmu
Uros, kastroitu, noin 1-vuotias
Cristiana löysi Welmun sisaruksineen, kun ne oli pentuikäisinä heitetty tarhalle johtavan tien ojan pohjalle. Welmu oli sisaruskatraasta ainoa, joka selviytyi hengissä. Welmu tukeutui tarhalle tullessaan vammautuneeseen seniorikoiraan, joka otti pennun suojiinsa ja puolusti sitä tarhan isommilta koirilta.
Welmusta on kasvanut iloinen ja leikkisä poika, joka jaksaa tarhalla riehua muiden nuorten koirien kanssa. Uusiin ihmisiin Welmu suhtautuu ensin varautuneesti mutta hetken päästä rohkaistuu tekemään tuttavuutta.
Welmulla on nyt ikää noin vuoden verran. Se painaa noin 10 kiloa (säkäkorkeus noin 30 cm, selän pituus noin 50 cm).
Welmu on koiraseurassa leikkisä ja se viihtyisi parhaiten kodissa, jossa sillä on lajiseuraa. Koiratoveri olisi myös suurena tukena Welmun kotiutumisessa. Welmu on viettänyt koko ikänsä tarhaoloissa eikä ole tottunut asumaan sisätiloissa. Se viihtyy paljon ulkona ja poika varmasti viihtyisi sellaisessa kodissa parhaiten, jossa on oma piha-alue.
Koska kotikoiran elämään kuuluvat taidot ovat Welmulle uusia, tulevan kodin pitää varata kärsivällisyyttä pentukoiran opettamiseen. Sisäsiisteys, hihnakävely ja muut taidot tulee opetella alusta pitäen. Welmu on vielä nuori ja se varmasti oppii paljon uutta mutta pojalle tulee antaa aikaa edetä omaan tahtiinsa esim. uusiin ihmisiin tutustumisessa. Adoptoijan tulee sitoutua Welmun kasvattamiseen positiivisen vahvistamisen keinoin ja ymmärtää, että monet uudet asiat etenkin kotiutumisen alkuvaiheissa voivat olla jännittäviä.
Tutustu sivullamme tarkasti adoptioprosessiin ja harkitse, oletko sitoutunut rescue-koiraan perheenjäsenenäsi koiran loppuelämän ajan. Huomaathan, että koiran käytös voi muuttua koiran olosuhteiden vaihtuessa uuteen ympäristöön. Adoptoijan tulee olla valmistautunut myös mahdollisiin haasteisiin. Mikäli asiaan perehdyttyäsi olet kiinnostunut Welmusta, täytä adoptiohakemus:
Eläinten tuonnissa Suomeen käytämme viranomaisvaatimusten mukaisesti TRACES – järjestelmää. Traces rekisterinumero: 2308/0521/2018.
Adoptiokoiramme tulevat Suomeen rokotettuina, loishäädettyinä, tautitestattuina, sirutettuina ja steriloituina/kastroituina.
Onnentassut ry on sitoutunut vastuulliseen rescuetoimintaan ja noudattaa suomalaisten rescueyhdistysten luomia yhteisiä Responsible Rescue -toimintakriteereitä.